Top

Lydnadstävling för Rusa!

Så var det dags för Rusa och mig att pröva vingarna på en tävling. Vi började med en lydnadsklass 1 tävling. Kändes lagom att börja med tyckte jag!

Rusa skötte sin första tävling fin fint tycker jag. Visst har vi saker att jobba på, dom flesta visste jag redan innan. Men kul att hon hängde ihop hela tävlingen så pass bra tycker jag. Duktiga lilla Kruset 🙂

Vi drog start nr 1 på lottningen. Bra tycker jag 😉 Platsliggningen och tandvisningen klarade vi galant. Betyg 10 på båda 😉

Sen blev det ut och snabb uppvärmningen innan det var dags att gå in igen och köra vårt program. Det jag måste komma underfund med är startljuden hon får ibland. Varför hon får dom och hur vi får bukt på det. Har några idéer. Annars är det väl inte så mycket att orda om. Jag tyckte hon var värd ett litet högre betyg på linförigheten, men vi måste jobba mer på halterna 😉 Det är väl det enda. Matte fick hjärnsläpp vid apporteringen då tävlingsledaren sa “Momenten börjar”, jag börja sträcka fram apporten men tänkte “va?” (väntade mig typ “ge apporten” eller ngt sådant ?) och slängde ett öga på tävlingsledaren, men sen gav jag apporten till henne direkt och sa apport. Domaren gav oss en 10 i betyg iaf 😉

Annars har jag tränat massor med mig själv denna tävling. Jobbat med att inte vara nervös. Har gått ganska bra! Enda gången när jag kände mig nervös var när vi la platsen och man står där och sneglar på alla hundar och hoppas att inget ska hända… Enda momentet man vill att alla ska få en 10:a på ?

Till betygen…

Domare: Bettan Bergström

Jättekul när man får så fin kommentar på helheten! 😀 Roligt även med positiva kommentarer.

LYDNADSKLASS I
Moment Betyg Poäng Kommentarer
Platsliggande 10 40
Tandvisning 10 10
Linförighet 8 32 Står v h, fö. rycker h h
Läggande 8 16 Pip, lägger sig ngt segt utan steg
Inkallande 10 20 Sitter stadigt, bra tempo
Ställande 9 27 Gnäll, fin framf, fint stopp
Apportering 10 10 Bra gripande, håller stadigt
Hopp över hinder 10 20 Bra
Helhetsintryck 10 10 Mycket väl presenterat både under och mellan momenten. Lovande!
SUMMA 185

Ett 1:a pris med en 1:a placering av 7 ekipage blev det! Så stolt över min lilla Rusa ?

Rusa