Top

Det går bra nu :)

Här om dagen hände en sensation i uppletet. Qaxi TJUVSTARTADE på tredje skicket!!!! Tredje!!!! Jag blev helt paff och överlycklig på samma gång 😀 Många (dom allra flesta?) skulle ju inte vilja att sin hund tjuvstartar om man säger så, men nu är Qaxi inte en ordinär hund. Utan hon är en väldigt extraordinär hund!!! 😉

Mys i soffan
Gött att vila på armstödet i soffan efter lydnad och upplet 🙂

Vårt upplet är ju en “never ending story”? hoppas inte… oj vad jag kämpat med det. År ut och år in. Men dom som känner mig vet att jag är envis som synden. Vi har ju fått ordning på både lydnaden och spåret. Även om det tog bra lång tid. Så nog borde vi få till även uppletet kan jag tycka. Jag kämpar för det iaf!

Så nu har jag ändrat om lite igen. Och så måste man ju köra lite oftare för att se vad det blir för resultat. Man kan ju inte bara köra 1-2 gånger i veckan och tro att det ska hända ngt… Så jag har trotsat mörkret och kört i ngt parkliknande med svagt sken från ngn gatlykta flera gånger denna vecka efter jobbet. 3:e passet på 3:e skicket tjuvstartade hon som sagt. Så himla coolt! I morgon ska jag köra i skogen igen och se om det går lika bra där 🙂

I helgen som var blev det såklart både upplet, lydnad och spår. Ibland känner jag mig som värsta träningsnarkomanen 😉 La ett ca 1,1 km spår till Qaxi. Hon klarade det fin fint och tyckte det var så kul 🙂

131116_spar_apport
Här är en av apporterna jag la ut. En tomhylsa 🙂 Den markerades utan problem…

När jag höll på att gå spåret såg jag att det fastnat en liten träflisa under skosnöret på kängan, så tog bort den och la den i spåret helt enkelt. Tänkte att antingen markerar hon den… eller också inte.

Qaxi markerar apport i spåret
Klart hon markerade den 😀 Duktiga lilla hunden !love!

Ser ni den? Den lilla flisan som ligger mellan framtassarna?

zoom
Närbild 🙂

Lydnadsträningen går bra! Lena och jag är hurtiga och tränar flera dagar i veckan 🙂 Ibland platsar vi en hund, så kör vi igenom varandra på ngn halvtimme. Vi kämpar på med krypet. Och har kommit fram till att när hon koncentrerar sig kryper hon riktigt fint! Ska bara få till att man faktiskt alltid måste koncentrera sig när det vankas kryp helt “enkelt” 😉

Lydnadsträning
Så kyligt nu. Så då får hon ligga plats på sin filt såklart. Eftersom hon får ligga så länge.

Tur att det är fredag idag! Äntligen helg och man kan få lite ljus när vi tränar hund 🙂 Härlig härligt.

Qaxi gillar förresten sin giraff hon har på jobbet. Den har hon haft från dag ett! Se här! Så himla gullig. Har den ofta som huvudkudde eller ligger bredvid den. Och kommer någon och hälsar springer hon alltid och hämtar den så hon kan visa upp den 😉

Qaxi med sin giraff
Jag och min giraff 🙂