Top

Härliga hundträningsdagar!

Nu har vi kommit tillbaka till gamla rutiner igen. Härligt härligt! Lydnad nästan varje dag! Och spår och upplet ett par ggr i veckan.

I fredags testade vi på ett upplet för första gången sen hon skadade tassen. Helt vindstilla och svåra föremål (mest plast) kanske inte var en så bra start 😉 Qaxi fick tillslut in två grejer (två plastföremål) efter en hel del jobb. Så då slutade vi där. Så tog vi nya tag på lördagen istället. Lite vind och fyra föremål. Två i gummi, ett i fleece och ett i läder. Plockade in alla utan några större problem. Och jobbade på riktigt bra. Härligt! Bara att nöta på då 😉

Qaxi vid klubben
Sötast vid klubben efter ett lydnadspass 🙂

Lydnaden kändes lite kaotisk i början. Men nu har vi börjat komma in i våra rutiner igen = lugnare och tystare hund 😉 Vi tränar på med lägremomentent och lydnadsklass 2 momenten 🙂 Så roligt! Och vilken liten arbetsmyra jag har. Jobbar, jobbar och jobbar. Trots att jag bara belönar med rösten, smekningar och godbitar 😉 Hon tycker det är såååå roligt med lydnad. Gullhunden!

Morgonmys med Qaxi
Qaxi är en riktigt morgonmysare. Aldrig varit med om maken till en hund som kan gosa så på morgonen. Och så länge! Precis som matte 😉

Spårandet då. Jag får verkligen kickar av våra spår nu för tiden. Det är så häftigt att fara runt efter en spårhund som verkligen jobbar 😀

Förra helgen var Qaxi i höglöp. Lena och jag hade bestämt i förväg att vi skulle lägga varsitt lägrespår till varandra (1 km, 8 apporter, växlande terräng, flera vinklar). Speciellt eftersom spårandet gått så bra med Qaxi sista tiden 😉 Så vill testa oss på pulsen lite grann. Vi fick bara en spårstart. Så fick vi ge oss ut helt själva (vi brukar ofta gå bakom varandra). Qaxi var dock inte alls med på noterna. Fäste inte i något spår alls och var allmänt okoncentrerad och lost. Vi hittade inte ens första apporten. Riktigt illa kändes det. Och jag hoppades verkligen det var höglöpet som ställde till det i den lilla schäferhjärnan… Vi bestämde iaf att jag inte skulle spåra något mer denna vecka tills höglöpet var ur vägen och prova på nytt nu i lördags istället.

Så blev det lördag igen och det var dags på nytt med ett lägrespår. Var det en tillfällighet förra gången? Eller skulle det bli samma igen? Vi fick en spårstart… så kollade jag på klockan och släppte iväg Qaxi. svisch sa det. Så for hon iväg med en springandes matte efter sig. Jag hade fullt sjå att hinna med henne 😀 Vid ett ställe lyckades jag tappa henne och hann inte plocka upp linan. Efter ett tag försvann hon till och med från min åsyn. Då ropade jag faktiskt stanna. Hon stannar så snällt och tittar frågande på mig 😉 Säger åt henne att spåra igen så bär det iväg. När vi hittar slutpinnen är ingen lyckligare än jag. Tar fram mobilen och kollar klockan. 16 min tog. det. Med tanke på att man har 25 min på sig på tävling så kändes det väldigt bra. Och med tanke på förra helgens spårande kändes det underbart!! 2 apporter missade vi. Men vad är det jämfört med en hund som verkligen spårar? 😉 Eftersom apporter är Qaxis starka sida i spåret. Var jag ändå imponerad av alla apporter hon faktiskt markerade i den där hastigheten!

Vi avsluta lördagen med ett bra lydnadspass! 😀

Söndagens spår
Här ser ni söndagens spår jag la till Qaxi. 1,1 km långt.

Helgen går fort när man har roligt (tränar hund). Söndagen kom och hurtiga Lena och jag tänkte minsann träna hund idag också, som vanligt 😉

Idag la jag ett 1,1 km spår med 8 apporter. Tänkte att jag skulle bromsa in en aningen. Inte mycket. Gå fort! Inte springa 😉 Och se om det blev ngn skillnad i antal föremål hon markera.

Spåret gick lika bra idag! Så härligt. Det var bara att hänga på där bak. Qaxi hade full koll på läget 😀 Och alla apporter markerades! Härligt!

Spårapporter
Spårapporterna denna dag blev en blandad kompott 🙂 En vanlig spårapport, tre korta skogspinnar, en plastslang, en bit av en matta, en snusdosa och så en lång skogspinne som spårslut 🙂

Tiden blev 20 min idag. Det kändes riktigt bra. Tycker det låter så kort med 25 min som maxtid. Men tydligen kommer man runt. Så länge hunden spårar på riktigt bra 😉

Qaxi vid spårslutet
Bästa Qaxi vid spårslutet! Hur glad som helst !love!

Självklart avsluta vi med att åka till klubben för att få till en fin fin lydnadsträning idag igen! 😀