Top

Så går vi mot höst…

Inte blivit så mycket bloggande i sommar. Inte så mycket hundträning heller. Det senare var helt ofrivilligt. Denna sommar har Qaxi lyckats skada trampdynor två gånger! Och hon har aldrig skadat sig förut. Snacka om otur. Så det blev en väldigt lugn sommar. Vi körde på med lydnad, upplet, spår och konditionsträning (cykel), men sen som sagt lyckades hon skada en trampdyna. Inte så allvarligt. Men tror hon fick vila i 2-3 veckor iaf.

qaxi i sängen
En morgon bredvid matte i sängen 😉 (vågar väl knappt säga att såret vid ögat kom av att hon skulle springa upp för en snårig slänt, men hon sprang rakt in i den istället :whaat: )

Sen började vi lite smått med alla träning igen. Förutom att vi inte kunde cykla när det var så där hemskt varmt. Men det blev mycket simning då istället 🙂 Vilken varm och skön sommar det varit! Vädret kan man inte klaga på 🙂

Men så en dag när hon fått varit i och simmat ett tag såg jag att hon lämnade blodspår efter sig :/ Troligtvis ett vasstrå som skurit genom trampdynan.

Qaxi med skadad trampdyna
Tvärs över gick det. Och på ena sidan ganska så djupt… så in till jourkliniken.

Där tyckte dom ändå det såg fint ut. Djupt, men inte så pass djupt att dom ville sy. Så tassbandage någon vecka. Sedan skyddssko.

Qaxi hos jourkliniken
På parkeringen hos Jourkliniken. Qaxi som alltid lika duktig 🙂 Tassbandage på.

Men nu har det gått ett par veckor. Här om dagen tog jag en ny bild.

Qaxis tass
Så det läker på. På djupaste stället har det fortfarande inte läkt ihop helt. Så vi fortsätter med sko och tar det lugnt ett tag till 🙂

Men igår la jag faktiskt ett spår för första gången på länge. Det blev 600 m långt och gick på gräsmattor och asfalt. Så vi kunde spåra det med skon på 🙂 5 apporter la jag ut och alla fick vi med oss in 🙂

Spåret på karta
Så här såg det ut ungefär. Lite missvisande är det. Vi gick runt huslängan till vänster exempelvis och inte över huset 😉 Och exakt bredvid vägen och inte flera meter innanför 😉 Men jag gillar verkligen min spårläggarapp. Speciellt när jag lägger spår i skogen eftersom jag är expert på att gå vilse eller hamna där jag inte tänkt hamna 😉

Qaxi spårar
Duktig Qaxi 😀

Tror vi minsann kommer att lägga ett litet spår ikväll igen 🙂

Måste ju faktiskt även berätta att vi (speciellt matte) snart är helt redo för höstvädret som är på intågande. En grym Klättermusen jacka fick jag av husse i födelsedagspresent 😀 Ett par bra kängor har jag ju redan… så ska bara köpa ett par fjällrävenbyxor så kan vi härja runt i skogarna bäst vi vill i höst. Utan att bli blöt och kall 🙂 För oj vad vi kommer att träna så fort Qaxis tass har läkt!!!!