Top

Qaxi, inte som alla andra ;)

Nä, det har jag fått erfara minst hundrafemtielva gånger 😉 Att träna Qaxi är som att träna en ny art. Men, jag lär mig ju och har lärt mig otroligt mycket när det kommer till hundträning, som jag sagt förut.

Som uppletet. Det har ju gått hyffsat bra i ett halvår nu. Och av någon konstig anledning började jag belöna henne lite mer igen? Dumt så här i efterhand 😉 Belönat med både boll och grejerna. Så nu i helgen tog det tvärstopp. Jag har sett tendenserna, men som sagt. Nu tog det tvärstopp. Blev som hon gjorde i början. Hämtade första grejen. Sen ikke. Sprang ut 10 meter och titta på mig och vifta på svansen. Jag kämpade. Tillslut gick hon ut och hämta föremål två. Men sen. Ikke! Och hur missnöjd jag än visade att jag var på henne, så nä. Fortfarande en uppmanande och viftande svans… Och jag kämpa länge! Men tillslut la jag Qaxi ner. Gick till bilen. Tog bort bollen och allt annat jag hade i fickorna. Går tillbaka. Ställer upp, skickar Qaxi. Hon springer fint ut och hittar sista grejen. Var det så enkelt tänkte jag?

Vi tog en promenad. Sen la jag ut tre nya grejer i rutan. Och gjorde precis som jag gjort förut. Ingen boll på mig. Hon springer ut fint första skicket. Hittar tillslut och kommer in. Nu fick hon bara hålla sitt föremål medans jag sa att hon var duktig. Nästa föremål gick också bra. Tredje sprang hon och ut och ställde sig. Jag fick skicka om två gånger. Sen sprang hon fint ut och hittade sista.

Hm. Nu var jag ju tvungen att testa en gång till senare på kvällen. Trampade upp en ny ruta. Qaxi hämtar fint alla grejer utan tjafs.

Qaxi upplet

Summa summarum?

🙄

Jaja, till något annat 😉 Lydnaden går bra! Dock har jag blivit lite försiktigare med bollen igen. Vi leker. Men vill ha ännu mer kontroll av henne. Bara kastar man den så fort man sagt loss rullar ögonen på henne efter ett par gånger. Så nu blir det loss, fokus på mig, sen kastar jag. Känns bättre. Vi nöter på med apporten. Men som alla föremål så är den som bollen. Så vi gör samma sak där. Jag kastar, fokus på mig. Och!!! kroppen hos mig. Inte bara skinnet 😉 Då kan hon få hämta den. Tar nog sin stund innan hon kan sitta lugnt medans jag kastar. Men bättre blir det. Bara att nöta på gissar jag 😉

Dock belönar jag inte med boll. Förutom i inlärning av vissa moment. Och möjligtvis i framförgåendet kan hon få den någon gång. Fotgåendet vill jag inte ha någon som helst förväntan på någon boll! Funkar ju som sagt tusen gånger bättre utan den 😉 Nu går hon mest för att hon älskar att jobba och göra saker med mig. Sen är en gobit någon gång ibland en schyst bonus 😉 Sen är vår lek en mer relationshöjande sak. Som jag lika gärna kan göra när som helst som innan eller efter ett träningspass.

Jag har ju haft långledigt 🙂 Torsdag-söndag. I torsdags blev det premiärbad för Qaxi. Hon hade varit nere i ett orangefärgat lerdike? Så det blev schampo och hund till sjön. Qaxi var överlycklig. Fick simma och hämta sin badapport ett par gånger. Sen fick hon en ordentlig schamponering. För att få simma ett par vändor till.

Qaxi efter bad :)
Dock blir hon så här ledsen när hon inte får bada mer =( Men så varmt är det inte i vattnet ännu. Så då får man bara bada en liten stund 😉

Vår uteplats
Husse och jag satte upp taket på paviljongen i helgen. Gött! Nu fattas bara lite nya utemöbler 😉

Qaxi i solen
Jag och hundarna njöt i solen på vårt trädäck söndag förmiddag 🙂 Underbart med denna värmen som är på g!

Vi avsluta helgen med spår. Husse hade tappat bort sig i skogen… igen 😉

Qaxi leker med husse
Qaxi tycker det är såååå roligt att spåra upp husse. Efter lite strul i början så hitta hon på spåret igen. Och matte tappade linan… igen 😉 Försökte springa ifatt henne. Men det gick ju inte alls. Så fick skrika stopp, stanna! Hon stannade faktiskt. Och tittade på mig som att hon sa, vadå? Sen bar det av i hundranittio igen 😀

Idag ska hon få ett spår igen. Dock ett “vanligt” Men jag ska komma på lite klurigheter och roligheter åt henne 🙂