Top

Jan Gyllensten, träning och bästa husse!

I torsdags la jag ju ett motivationsspår till Qaxi. La det i växlande terräng. En hel del nyavverkad skog. En hel del vinklar och lite andra roliga saker så som 5 min pauser och så gick jag på alla fyra 😉 Hade 4 apporter. En skogspinne, en kotte, en snusdosa och så en spenkopp 🙂 Qaxi öste på bra. Jobbade fin fint hela spåret. Markerade alla apporter. Var ett riktigt härligt spår som jag riktigt log av varje gång jag tänkte på det efteråt 🙂

Qaxi med spårslut
Qaxi med spårslutet. Nöjdare än nöjdast 🙂

Vårt hus
Passade på att ta ett kort på vårt hus på kvällsrastningen med 🙂 Låg så fint i kvällssolen med spegelblankt vatten. Trivs så bra där!

Med spår och promenad i ryggen gick vi och la oss för att gå upp hutlöst tidigt fredag morgon. Dags att åka ner till Mullsjö och Rapports kennelläger. Fredagen skulle nämligen bestå av Jan Gyllensten! Det började med en intressant föreläsning med följd av praktiskt arbete av ett par hundar. Mycket intressant för mig. Kändes ändå bra att jag redan kör enligt hans stuk en del redan. Ordning och reda. “Lyd mig”. Mest i vardagen. Men även i träningen. Jag är exempelvis noga med att hon ska sitta kvar i bilen tills jag tar ut henne. Inte hoppa in i bilen för ens jag säger åt henne. Gå ordentligt till spårupptaget. Sitt ordentligt när jag selar på. Osv. Dock med en mycket bra relation. Vilket är A och O att ha med sin hund.
Vi kan ju knappt vara utan varandra, Qaxi och jag !love!

Men det jag fick med mig mest var att man även kan ha mer ordning och reda i leken. Som krävs på dessa högtempererade hundar. För det är ju just i leken (och speciellt efteråt) som vi har våra bekymmer. Nu har jag jobbat en hel del med leken i form av ordning och reda redan. Men har inte riktigt nått enda fram. Men fick absolut med många bra saker som jag redan testat här hemma. Så nu har jag provat att lekt. Lekt så Qaxi är närmast galen. Lagt in lite ordning och reda. Lekt mer. Plockat bort bollen och kört igenom lydnadsklass 1 med en knäpptyst hund. Men med en aningens mer driv än vanligt. Seger delux! Så avslutade vi med mer lek 😉

Qaxi och Yaga äter grisöra
Qaxi och Yaga får roa sig med varsitt grisöra på lunchen 😉

Tyvärr efter halva dagen fick jag spränghuvudvärk och illamående. Så fick faktiskt hoppa över dom sista hundarna… fick ligga i bilen en stund och försöka återhämta mig. Men det och 4 ipren hjälpte inte ett dyft. Eftersom vi inte skulle vara kvar på själva lägret åkte Lena och jag hemåt när dagen med Jan Gyllensten var slut. Lena fick faktiskt stanna 2 gånger. Så illa mådde jag  :shake: Var skönt att komma hem, krypa ner i sängen och sova bort alltihop.

Tack och lov mådde jag bättre på lördagen. Var lite öm i huvudet när jag vaknade bara. Idag stod det spår på schemat 🙂 Och lek 😉 Jag la ett 1 km spår åt Yaga på dagen. Qaxi skulle få sitt spår på kvällen av husse 🙂 Efter att jag lagt spår lekte vi och körde igenom klass 1 som jag berättade om här ovan 🙂

Så blev det kväll och det var dags för Qaxis spår. Ca 600 m. Bestämde att hon skulle få ett riktigt motivationsspår. Så när vi närmade oss husse skulle han springa en bit till innan han gömde sig igen. Ej synligt eller i vind såklart 😉 Men gärna ljud. Husse är bra på att lägga spår. Lägger dom kringelekrokigt med många vinklar och tokigheter 🙂 Han hade även gjort en Z spetsvinkel fick jag veta efteråt 😉 Släppte på Qaxi och det var som en kanonkula. Oj vad det gick. I efterhand inser jag att hon löste Z vinkeln klockrent 🙂 I slutet av spåret när hon hörde ett par knak stelna hon till. Jag sa bara “vart är spåret” så körde hon ner näsan i backen och det gick i 190 🙂 Husse hittade hon som även hade ett kampskinn 😉 Så lek med husse i skogen. Sen ville hon helst leka med husse hela vägen till bilen ;)Ett toppenspår helt enkelt! Och världens bästa husse !love!

Qaxi har spårat upp husse :)
Kampa, kampa, kampa!!!

På söndagen blev det också ett husse spår. Får passa på när han är hemma 😉 Han ligger ju ute och jobbar i veckorna… Idag ville jag få med gärde i spåret. Eftersom vi har lite bekymmer med det. Så husse gick ut i trälig barrskog. Kom ut på ett gärde. Gjorde x antal vinklar och sen in i lite finare skog.

Laddar för ett hussespår!
Qaxi ligger och laddar vid påsläppet 😀

Hastigheten var det inga fel på. Men hon fick jobba på gärdet minsann! Men det var med bra fart och motivation 🙂 Och hon löste alla vinklar!! Hittade husse gjorde hon oxå 😉 Men denna gång brydde hon sig inte alls om något knak i skogen. Fullt ös så matte tappa spårlinan sista biten 😉

Så åkte vi hem till vårt kära hus! Bestämde mig för att ha ett lekpass på tomten. Leka leka leka! Lite ordning och reda och mer lek 🙂

Vila efter lek
En liten vilpaus tog vi med 😉

Sen avsluta vi det hela med en plats. Jag gick iväg (knäpptyst Qaxi, brukar annars vara en trigger) och kika vad husse greja med. Så det blev en dold platsliggning. När jag tillslut kom tillbaka låg Qaxi, med ena frambenet inåtvikt (hurra!!! bästa platsliggningsstilen)!

Det känns som att allt går så bra nu för tiden 😀