Top

Träningsfunderingar… igen ;) Filmdax…

Qaxi väntar

Senaste halvåret har varit en tid med förändringar i lydnaden. Många gånger har det känts som att nu, nu är vi på rätt väg. Men det har aldrig känts som att vi är redo att ge oss ut och tävla för det. Att förändra tar tid. Och när man är inne på rätt spår gäller det att ta rätt väg när stigen delar sig. Och nu… efter att ha ändrat lite här och ändrat lite där. Känner jag att vi absolut kan ge oss ut och tävla 🙂 Har ju redan anmält oss till en tävling. Bara det!!! Och lyckan jag känner för detta är obeskrivligt. Jag är ju trots allt en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. Jag tränar för att tävla 😉 Nu närmar sig Qaxi 4 år. Det är gammalt för en första start tycker jag. Dom flesta börjar ju tävla när hunden är 1-1,5 år lixom. (Nu “tappade” vi ju ett år när vi sysslade med Räddningen i stället, men ändå). Summa summarum så är Qaxi ingen enkel hund att träna med någonstans 😉 Men för mig är den här resan väldigt bra. Jag har lärt mig (och lär mig) grymt mycket om hundträning i både lydnad, sök (människor och grejor) och spår. Som jag aldrig skulle lärt mig med en “enkel” hund.

Och nej, det är inte bara jag som tycker hon är “knepig” när det kommer till träning. När man rådfrågat folk så har dom ingen aning för det mesta, när dom tittat på henne 😉 Men det roligaste jag hört var nog när en sa att hon “kanske inte vill”. Hahaha. Om det är något Qaxi har så är det arbetsvilja. Hon älskar att jobba. Men det betyder inte att hon ser på träningen som människorna gör. Hon har alltid gjort, men kanske inte som jag vill.

Jag tror egentligen att jag har fått en kopia av mig själv 😉 Grymt envis och vill göra på mitt sätt!!!

Men när JAG gör på rätt sätt, med rätt förmedling, med rätt utförande, med rätt belöning. Och med en uns mer envishet och en aningen bestämdhet.
Då, då är hon grym den lilla hunden !love!

Så äntligen är vi i hamn.
Jag vet hur vi ska jobba med spåret. Med uppletet. Och nu äntligen, även med lydnaden 😎

Tävlingssäsongen! Here we come!!!

 

Justja, såg att det gått en månad sedan senaste filmningen. Dags att filma helgens träning alltså 🙂