Top

Träning och tävling!

Och dagarna bara springer iväg? Men mycket hundträning blir det 🙂 Finns det något härligare? Oftast när vi tränat klar börjar jag genast längta till nästa träningspass!

I fredags åkte vi till en “ny” plan och körde. Jag skulle kommendera igenom Victoria eftersom hon skulle tävla i helgen. Förut var ju nya planer ganska så jobbigt för Qaxi. Men som det är nu verkar hon landa väldigt fort i våra nya rutiner och det mesta känns bra!

Qaxi
Qaxi efter lydnadsträningen. Go och glad 🙂

Grillning
I lördags invigde husse och jag grillen 😀 Så härligt väder det var hela dagen. Sol sol sol!

Qaxi fick två spår. Ett på förmiddagen och ett på kvällen. Jag la förmiddagsspåret och husse la eftermiddagsspåret. Himla smidigt 😉 Första spåret var inte så värst. Men alla apporter med in. Andra spåret var klart mycket bättre och även där alla apporter med in. Lite tveksam till att anmäla till en appelltävling. Men med tanke på att det bara finns appelltävlingar fram till maj, sen får man ju vänta till hösten… Så tog jag och anmälde oss. Det får bära eller brista 😉

Qaxi med sin boll
Bollbelöning efter spår 🙂

På söndagen åkte vi som sagt med Victoria för att hon skulle tävla. Det gick väldigt bra och dom tog ett 1:a pris i lydnadsklass 2 🙂 Oj vad tävlingssugen man blir själv!!! Men det var en grymt seg tävling med mycket väntande… hade tänkt köra igenom Qaxi efteråt, men vi orkade inte vänta på att även alla 1:or skulle köra. Så vi åkte till en annan bk istället. Där var det en hel del liv och rörelse, bra bra! Så vi körde en träningstävling. Värmde inte upp Qaxi ett dugg, ut på plan bara. Först plats. Förutom att hon total låste på Victoria :shake: Så låg hon kvar. Gnällde när jag gick iväg men var sedan tyst. I linförigheten blev jag snurrig. Gjorde ju inte saken bättre 😉 Men det blev bättre. Trots att hon var lite låst på Victoria kunde vi genomföra alla moment. Så det kändes ändå bra. När vi ställde upp för hoppet var det en bredvid som tränade sin hund. När jag ställt upp Qaxi och ställt mig på andra sidan kastade dom en boll bredvid oss. Bra där 😉 Qaxi blev som en staty med siktet inställt på bollen 😉 Men hoppade faktiskt med bara ett liten gnäll i ingången. Bra gjort av henne! Värsta störningen 😉

Efter helgens sköna väder blev det ett riktigt skitväder :/ Regn och blåst… suck. Hela måndagen jobbade jag… och igår var det som sagt storm. Så vi höll oss faktiskt inne. Hade tandvård av Smilla. Hon får så mycket tandsten. Så får skrapa hennes tänder ibland. Tänkte skrapa Qaxis med, men upptäckte väldigt fort att det inte fanns något att skrapa bort 😉

Annars har jag passat på att träna lite på luncherna. Platsliggning och lite kvarsittande med inkallningar. Även tränat lite apporteringar. Så helt utan träning har det inte blivit dessa dagar 😉

Qaxi morgon
Qaxi tisdag morgon 🙂 Hon är en riktig sjusovare! Präglad av matte 😉 Ibland undrar jag vem som är tröttast egentligen 😀

Smilla väntar på Qaxi
Tog ju en gullig bild på Prillan här om dagen med. Qaxi är ute och röjer i skogen. Smilla sätter sig på vägen och väntar på henne 🙂

Ikväll ska det bli spår och lydnadsträning 😀