Top

Superlördag och tung söndag.

I lördags kom Victoria och hämtade upp mig och Qaxi för en tripp till gbg och lydnadsträning för KM!


Väntar på Victoria lördag morgon 🙂

Lydnadspasset för KM var mycket bra! Som alltid! Jag behöver vara mer tydlig mot Qaxi när hon inte förstår och visa tydligt vad jag vill att hon ska göra. Inte lätt för Qaxi att vara tankeläsare 😉

Sen har vi gått från massor av belöning, till mindre belöning, som blev lite för lite belöning 😉 Och jag är inte den som har svårt att belöna. Så nu drar vi på ett snäpp igen. Det svåraste är att hitta en bra balans. Och att inte fasta med belöningarna på samma ställen. Och att dra ut på dom.

Qaxi tyckte matte var roligare än på länge iaf 😉 Men jag får akta mig för att hamna i ren belöningsträning. Då kommer vi ingen vart… hon måste bli uthålligare i att jobba för sin belöning. Sen fick jag ett bra tips hur jag kan göra när jag tagit bort belöningen. Provade på söndagseftermiddagen när vi körde ett pass. Inte ett enda känguruhopp från Qaxis sida 😉 Vad enkelt det kan bli med ett litet sitt…!

Victoria är bra! Eftersom det är x antal timmars bilresa kan det bli bra och långa samtal 🙂 Tack! Vi diskuterade bl.a. Qaxis Räddnigsträning. Känns ju så orättvist att vi har hamnat så långt efter pga felträning för Qaxi 🙁 Det är ju inget varken Qaxi eller jag kan rå för. Jag var helt grön när det kom till sök när jag började… Många månader gick och jag såg ju inga större förbättringar på Qaxi. Qaxi är en speciell hund som inte alltid följer mallen när det kommer till träning. Det krävs rätt träning för Qaxi för att hon ska förstå och göra framsteg. Så gick vi ju en kurs för Jörgen Thynell för ett par månader sedan. Som visade och förklarade och hjälpte mig hur jag skulle kunna träna. Qaxi köpte konceptet klockrent och har blivit mycket bättre på på kort tid att markera och man ser att hon vet vad det är hon ska göra nu när jag tar ut henne ifrån bilen. Sådant såg jag aldrig innan. Nu kan hon gå och vinda när jag rastar av henne. Hon vet att hon ska leta människor.

Dock är det ju som att vi började räddningsträningen för ett par månader sedan. Och inte förra året som vi egentligen gjorde. Vi gjorde ju inträdesprov i december 2011. Och enligt anvisningar ska man ju då hinna med Delprov 1, Delprov 2 och Slutprov inom en viss tid. Så på söndagens träning fick jag tala för mig och Qaxi för att vi ska få vänta med Delprov 2 till våren istället. Vilket jag tycker är mest schyst mot Qaxi. Men det var inte helt lätt…Vi ska alltså inte göra Delprov 2 till helgen. Så får vi se vart vi hamnar. Om vi får göra Delprov 2 alls längre fram. Kom även fram en del saker som gjorde mig grymt ledsen. Om vad flera andra personer tycker om mig och Qaxi. Så det blev en tung söndag.

Jag tycker Qaxi idag går från klarhet till klarhet. Sen har vi självklart en lång bit kvar! Jag kan inte jämföra mig med mina kurskamrater vars hundar har köpt konceptet vi alla körde från början. Vi är snarare några månader in kursen än ett år som alla andra.

Ett “Jag tror på er” från en person jag uppskattar mycket var väldigt skönt att få höra innan vi for hemåt. Värmde i hjärtat.

Jag är GLAD över min “svåra” hund som kräver sitt yttersta av sin förare. Oj vad jag lärt mig (och lär mig) extremt mycket på att ha en sådan hund. Där man måste hitta precis rätt. Men när man väl hittar rätt är hon grym !love! Qaxi är speciell. Precis som sin matte! Nog därför vi passar så otroligt bra ihop 😉

Efter allt detta åkte jag till Askersund och mötte upp Lena för ett lydnadspass. Vi körde enligt KM och tycker att det gick fin fint! När det börja spöregna gav vi upp… Lena körde ett hårt spår med Yaga. Hon är grym på att spåra den där lilla hunden 🙂

På kvällen fick jag även ett peppande mail från min uppfödare. Hon är verkligen grym! Bättre uppfödare kan man inte ha!! :cool2:


På kvällen var Qaxi nöjd. Sov gott i soffan bredvid mig när jag läste mail 🙂