Top

Upplet och lydnadsträning.

Den här veckan har det mest blivit lydnadsträning i höstrusket. Regn, blåst och kallt känns sådär… men vad ska man göra. Det är bara att klä på sig och häva sig ut 🙂 I lydnadsträningen går det mesta bra. Förutom apporteringen :shake: Eller, det är den vi jobbar på. Gissar att vi kommer få jobba en stund med den innan den blir lite mer neutral. Den är så laddad. Men jag kan se små framsteg i det vi gör. Så ska köra på en stund och se vad som händer. Det vi gör är att hon får apportera in den. Ibland tar jag den på ett loss. Fast hon får sedan tillbaka den, sen går vi omkring. Myser lite. Och går lite till. Ibland tar jag den inte alls. Utan vi går en sväng direkt blandat med lite mys. Vi får se. Ska ge det en månad och sen utvärdera.

Qaxi redo för upplet! 🙂

Igår körde vi upplet för omväxlings skull. Sist jag körde det blev jag helt stum av beundran. Hon utförde det snyggaste uppletet ever!
Men åter till igår. Jag och Smilla vallade av en äng med hyffsat högt gräs 50×50 meter med sidvind. La ut 4 föremål längst ut. 1 i vardera hörn. Qaxi jobbade på fint. 1 föremål var lite extra klurigt att hitta, men tillslut så. Funkar bra att köra utan boll och godis som belöning 🙂 Hon får bära föremålet hon just hämtat in. Och blir så stolt när jag säger vilken fiiiiin grej hon har hittat! 😉 Och vi får inte glömma myset. Det gillar hon så mycket! Tror det kommer bli bra det där.

Sedan blev det att sadla om till räddningsselen. Qaxi fick träna på skalluthållighet på dolda figgar. Gick fin fint! Så avslutade vi kvällen med ett lydnadspass.

I morgon vankas det spår! Ska bli kul 🙂 Vår spårträning är ju lite lidande iom räddningsträningen. Men säkert kul även för Qaxi med lite omväxling någon gång ibland. Har bokat ett klurigare spår av spårläggaren! 😀