Top

Lydnadstävling, LPI och KlubbMästerskap.

I lördags morse åkte vi ner till hemmaklubben. Dags för lydnadstävling med Smilla igen 🙂 Vi drog start nummer 1 och hade bara 4 minuter till godo :O Så ut på plan. Började med lydnaden, så la dom platsen sist. Prillan var inte riktigt på hugget. Sen tyckte hon att planen var riktigt snuskig 😉 Lerig, vattnig och stank!!! Smilla är lite känslig för äckliga dofter 😉 Ibland när man går fot så säger det poff, så har hon hoppat bort, bara för att det lukta äckligt på marken 😛 Jaja, det är sådan hon är. Lite finkänslig av sig,

Det börjades med tandvisning. Riktigt duktig! Sitter och låter domaren gräva i gapet 😉

Linföringen gick hyffsat. Inte riktigt på alerten. Satte sig inte hela vägen ner på ett ställe, där det lukta äckligt… det kan jag leva med, jag är liksom glad att hon var kvar bredvid min sida! Annars skötte hon sig fint 🙂 Vifta tydligen på svansen hela tiden, och det är ju väldigt positivt 🙂

Läggandet gick oxå bra. La sig trots att hon nog egentligen inte ville 😉 Inkallningen var samma som sist. Bra fart, lite för glad i slutet och kom inte in ordentligt, utan gjorde en extra liten böj, innan hon satte sig fot 😉 Sen var det ställandet. Det kan jag bara skratta åt. Smilla är lärd med “hopp-stå”, det var enda sättet att få henne att förstå att man skulle bli stillastående. Ett aktivt ställande. Det har mynnat ut i bara ett ställande. Men på tävlingen gjorde hon världens hopp, och när hon landa var hon tvungen att rätta till benen 😉

Apporteringen är jag såååå glad över! Den gjorde hon klockrent 🙂 Hoppen var inga större problem det heller. Så hon skötte det hela bra 🙂 Så roligt att va ute och tävla!!

Sen blev det väntan på platsliggning. Smilla låg som en liten primadonna. Tog ingen notis om att hunden bredvid reste sig, satte sig, nosa omkring, åla omkring. Så det var skönt. 1:a priset var i hamn 🙂 Frågan var ju bara poäng och placering. Tävlingsmänniska som jag är 😛

Men vi drog till och vann även denna gång 😀 Gött värre! Nu kan även Smilla titulera sig med LPI, inte fy skam det inte 😉


Det var ju även klubbmästerskap. När tävlingen var klar räknade man ut medelbetyget på alla som tävlat för vår klubb. Den med högst medelbetyg vinner då såklart. Smilla och jag hade 9,05. Och vann även KM! 😀

Platsliggning: 10 = 40
Tandvisning: 10 = 10
Linförighet: 8,5 = 34 sen sitt, sitter ej
Läggande: 9 = 18 Något sen
Inkallning: 9 = 18 avslut
Ställande: 8 = 24 Hoppar och steg
Apportering: 10 = 10
Hopp över hinder: 9 = 18 avslut
Helhetsintryck: 9 = 9

181 p 1:a pris 1:a placering LPI

Ska bli roligt att lära in 2:ans moment nu! Så får det bli klass 2 tävling i vår 😀

Kunde inte låta bli att ta ner Qaxi på plan när tävlingen var över. Hon hade nog fixat ett 1:a pris hon med 😉 Vi får ta och tävla framöver…