Top

Resultatet av röntgen.

Var ju inne och röntgade Qaxis armbågsleder förra veckan. Hon är ju röntgad som ung med resultatet 0/1 därför måste hon genomgå en tjänstbarhetsbedömning. Alla räddningshundar måste vara fria i både armbågar och höfter. Men har man gjort ett godkänt inträdesprov med en hund som har grad 1 på armbågar eller C på höfter måste man låta göra en tjänstbarhetsbedömning. Den måste då i sin tur bli godkänd för att man ska få fortsätta utbilda sin hund till räddningshund. Eftersom Qaxis första plåtar är ca 2 år gamla ville veterinären som gör bedömningen ha nyare plåtar att gå efter. Därför var jag tvungen att röntga om henne.

Har ju varit lite nervöst. Man har ju lagt ner (och lägger) så mycket tid, pengar och själ i att utbilda sin hund till räddningshund. Vi började ju för ca 1 år sedan med detta! Hade varit tråkigt om man fått ett nej och så skulle man inte ens fått fortsätta 😐

Men nu blev det inte så. Qaxi har nu en godkänd tjänstbarhetsbedömning 😎 Känns sååå skönt. Äntligen kan man andas ut och koncentrera sig helhjärtat på träningen igen! Nu är det upp till oss! Som det ska vara 😉

Och vi tänker kämpa på. Trots blod, svett och tårar!