Top

Inträdesprov Räddningshund, betyg Godkänd!

Igår var Qaxi och jag iväg och gjorde vårat inträdesprov! Blev så stolt över min hundunge och hon gjorde sitt bästa genom hela provet!

Kryssen hamnade enbart i dom fetmarkerade rutorna… där dom ska hamna! Jag blev extra glad över Figurantintresset! Där ska en figurant gömma sig i en sluten låda, så ser man hur länge hunden är aktiv vid lådan! Qaxi lämnade inte lådan alls 🙂 Och började även skallmarkera! Vi har ju inte riktigt lagt in skallmarkeringar i sökövningarna ännu, utan leker fram det vid sidan av… så det var roligt! Fick i kommentaren: Skallmarkerar låda fint 😀 Duktig Qaxi!

Här kommer protokollet! Fota med iphonen, så blev lite oskarpt på sina ställen :S Men det väsentliga ser man ju 😉

Dom enda sakerna vi fick 4 istället för 5 på var:
Kontakt hälsning
: Qaxi är en 4 på den! Och det är jag mer än nöjd med! Helt normalt för rasen 😉

Gå i gallertrappa: Matte har tränat Qaxi på liknande gallertrappa en gång för ca en vecka sedan 😉 En spiralgallertrappa med breda hål (trampdynorna sjunker ner i mellan)! När jag tänker efter har vi gått ganska sällan i gallertrappa över huvud taget. Och har vi gjort det har det varit en rak med fina små hål. Alltså, detta är något vi ska träna på! Får helt enkelt leta gallertrappor så fort vi är någonstans 😉 Så jag tyckte Qaxi skötte sig strålande med den bristande erfarenheten!

Miljörädsla mörker: Även här bristande erfarenhet. Kört i mörker en gång innan! Men gissar att det är något vi kommer köra fler gånger framöver på kursen! Vi gick in i ett mörkt rum. Så avvakta jag lite. Qaxi stod faktiskt och sniffa vid min sida kunde jag höra, duktig! Så fort jag släppte henne trippa hon iväg och var tydligen framme hos figuranten, men vände där, trippa tillbaka (förbi mig!!!) och sprang till Mats, haha. Hennes favoritfigurant tror jag 😉 Men sen trippa hon tillbaka till den riktiga figuranten, så var det klart 😉

Och resten av momenten var ju som synes klockrena 😀

Nu ska jag lägga upp ett fysprogram för både mig och Qaxi! Det gäller att vi både är i så god form som möjligt om vi ska kunna bli ett bra räddningshundekipage!