Top

Nya lydnadsregler 2017

Har klurat lite fram och tillbaka om jag ska tävla lydnadsklass 3 i år med Qaxi… men med tanke på dom nya reglerna 2017 har jag bestämt att i år ska vi träna in nya klass 2 och 3. Så kan vi gå ut och tävla klass 2 direkt 2017 🙂

Jag tycker dom nya reglerna känns roligare än dom gamla faktiskt! Så i söndags började vi pilla på det nya! Riktigt kul. Vi har ju med oss en hel del från det gamla vi tränat. Men några nya saker måste ju tränas in, och en del nya moment! Känner mig taggad 🙂

Blir en hel del spår för Rusa nu också! I söndags blev det skogsspår för båda. Båda var supertaggade och körde på i hundranittio ? Båda markerade alla sina apporter dock. Men ska nog börja att “gå av” Rusa mer innan spårpåsläpp. Hon var så himla taggad och tyckte hon spårade sämre första 1/3 av spåret. Fööööör bråttom tror jag 😛

Qaxi med spårapport
Qaxi markerar sista spårapporten ?

Rusa efter spår :)
Här har Rusa spårat klart och fått sin boll som belöning 🙂

Igår blev det ett stadsspår för Rusa med. Ikke förarspår! Det gick hon igång på! Spännande och kul tydligen att spåra andra än gamla matte 😛