Top

Skönt med helg och hundträning!

Helgen sprang som vanligt förbi alldeles för fort… Men det har varit en bra helg 🙂 På lördagen körde jag igenom Qaxi lite mer tävlingsmässigt i klass 3. Det mesta klarade hon fint. Men att slå på näsan vid vittringsapporteringen efter att ha gjort både trä och metallapportering var tydligen svårt! Så det måste vi träna på. Jag såg att det såg ut som hon nosade igenom dom, men sen bara chansade hon och tog någon pinne. Så tror att inte näsan var påkopplad som den skulle 😉 Jaja. Bara nöta på. Annars hade vi inga större problem förrns vi kom fram till fjärren… Flytta framåt alldeles för mycket… Så, nu blir det kampanj på vittring och fjärr!

150912_qaxi_plats
Både sittande (utan grupp) och dold platsliggning klarade hon fin fint! 😎

Rusa spårar på stubbåker
Till Rusa la jag för första gången ett spår på en stubbåker.

150912_rusa
Hon spårade på bra och markerade även dom apporter jag lagt ut! 🙂

På söndagen var det att gå upp tidigt. Klubben hade en appelltävling och jag skulle hjälpa till med att både lägga spår och med själva tävlingen.

Man blir ju väldigt sugen på att tävla… oj oj… men det får vänta lite till för Rusas del 😉 Efter tävlingen körde jag lite lydnad på plan med Rusa. Det är ju alltid bra efter en tävling med flera främmande dofter. Hon skötte sig jättefint! Fick även en platsliggning på 5 minuter 🙂

Sen åkte vi in till stan så jag kunde lägga ett spår till Rusa.

Rusas spår
Såg ut så här och var ca 425 meter långt. La ut två apporter (gem).

Rusa jobbade över lag bra i hela spåret. Men ibland har hon lite konstigheter för sig. Ska se om kursen för Jessica Åberg från SWDI kan ge oss lite klarhet i det 😉 Annars markerade hon båda apporterna och vi kom iaf fram till slutet 😉

Rusa
Nöjd efter att ha fått spåra 😉

Vi avslutade dagen med att ta med husse ut i skogen för att se om vi kunde hitta lite svamp! Så nu var det Qaxis tur att få jobba 😉

Qaxi med kantareller
Lite hittade vi iaf 🙂 Ska försöka komma ut en sväng varje dag denna vecka så vi kan få lite mängdträning! Nu var det ju flera veckor sedan sist.

Denna vecka ska jag ha kampanj på låsa blick och upplet för Rusa! Och om en vecka är det äntligen dags för vår privatlektion för Åsa :cool2:

Justja… Tycker ju inte alls om när det är oordning i bilen. Man har ju trots allt en hel del attiraljer som ska med 😛 Och det värsta jag vet är när man måste leta ihjäl sig efter något… plus när man bara slänger in grejerna på baksätet… ser så dant ut… hua…

Men nu så har jag kommit nästan i så mycket ordning som det kan bli 🙂 Har köpt en påse att ha spårpryttlar i, en påse med uppletsföremål. I ena svart/orangea väskan har jag lydnadsgrejer och i den andra leksaker + spårsnittslar + mindre apportföremål i en ficka med dragkedja.

Ordning och reda i bilen
Snygga va? 😀

Och så här blev det…

bilen
I lådan på sätet har jag spårlinor, selar, tjänstetecken och påsarna med upplets och spårgrejer 🙂 Dom svart/orangea väskorna står på golvet, och så även vattendunken och den hopfällbara vattenskålen 🙂 Känner mig nöjd och hittar allt mycket enklare! Plus att det ser lite bättre ut 😉