Top

Regniga spår och apportering!

Oj vad det regnat sista tiden… och kallt… och blåsigt… men idag känns som finaste dagen på länge! Solen skiner och det blåser inte så farligt heller 🙂

Trots dåligt väder så tränar vi ju på som vanligt ändå. Här om dagen fick Qaxi ett lägrespår. 1 km med 8 apporter. Vi kom runt på 18 min och 7 apporter. Duktig Qax! 🙂

150602_qaxi_spar

Men oj vad blöta vi blev! Regnet vräkte ner… Och det regnade både när jag la ut det och när vi gick det 😛

Ibland stödsnitslar jag Rusas spår, då brukar jag strunta i dom när jag spårar med Rusa så tar jag en promenad med Qaxi efteråt och så får hon frispåra. Jag snitslar dock aldrig när jag lägger spår till Qaxi, hon har en förmåga att markera dom 😉 Gårdagens spår som vi gick och plockade ner (husse hade lagt det tidigare på dagen). Han hade knutit den lilla plastpåsen jag har alla snitslar i vid slutapporten, den hade jag inte ens noterat när jag gick spåret med Rusa. Satt högt upp och var en genomskinlig liten påse. Han hade inte nämnt något om det heller. Tur jag hade med Qaxi då, hon började bete sig som i filmen här nedan, och när jag kollade lite noggrannare såg jag påsen i trädet 😆

[youtube id=”rW4ccpveKHs” autoplay=”no” maxwidth=”750″]
Så här brukar det se ut när Qaxi och jag plockar ner snitslade spår 😆

Med Rusa har jag börjat med apporteringen. Har börjat med en apportbock i hårdplast. Oj vad hon fattar snabbt. På 4:e passet kan hon nästan göra en korrekt klass 1 apportering :cool2: Hon är så duktig! Men vi har en bit kvar till en helt färdig appell-apportering 😉

Idag på lunchen ska jag lägga ett spår åt henne. Så kan vi gå det ikväll efter jobbet någon gång 🙂

Ser fram mot lördag då vi ska åka iväg på ännu en fritt följ kurs! 😎

150531_rusa_apport