Top

Solig helg med spår och lydnad!

Visst är det härligt! Älskar våren 🙂 Hoppas bara det snart blir plusgrader även under natten…

I helgen blev det lydnad och spår. Rusa fick ett spår som jag la runt en skola. Blev ca 0,5 km långt. Det längsta hon har fått hittills på asfalt. Hon blev lite trött i slutet märkte jag. Men hon klarade dom flesta störningarna bra. Folk som kom gående mot oss mitt i spåret brydde hon sig inte om. Men en gubbe på en bänk vi spårade precis bredvid och ropade på henne och ville hälsa blev för svårt, hon for och hälsa en snabbis men kunde sen återgå till spåret.

Rusa spårar
Bara att nöta på! 🙂

Blivit en hel del lydnad också. Med Rusa tränar jag mycket fritt följ, läggande under gång, ingångar etc. Började med “stå” i helgen och även att hon ska börja gå i framförgående (har bara tränat stå framför med blicken framåt hittills).

Qaxi fick prova rutan för första gången på månader! Förutom att hon trodde att hon skulle nosdutta kon gick det bra efter jag talat om att det inte alls var nosdutt utan att stå i rutan som gällde! 😀 Nöter en hel del vändningar på stället och förflyttningar i fria följet. Och i helgen började vi även med vittringen igen. Sista passet i söndags hämtade hon rätt pinne 4 av 4 gånger 😎

Rusa och Qaxi i bilen
Hemkomna efter ett pass på klubben 🙂