Top

Träning inför tävling…

Men… vart tog värmen vägen? Kyligt och kallt sista tiden… och regnat i dagarna två :/ Underställ på när man tränar igen. Man vänjer sig fort vid värmen inser jag…

Men men, lite kyla hindrar ju inte hundträningen 😉 Qaxi och jag nöter på inför start i lydnadsklass 2. Ska bli spännande att tävla. Var ju nästan ett år sedan sist! Förhoppningsvis blir det mycket mer tävlande fram över, på ett eller annat vis 😉

Qaxi i rutan
Rutan går för det mesta bra. Sällan det blir fel. 2 gånger har hon råkat springa över hela rutan. Men då har jag lyckats dirigera in henne igen. Och det är ju bra det! Fjärren sköter hon riktigt fint hela tiden. Nästan så man börjar vänta på någon form av bakslag… 😉 Här om dagen la jag ut apporten som störning på plan. Qaxi fick vittring på den när vi skulle köra fritt hopp över hinder. Så då tappa hon fokus och kom inte alls ut på samma längd som jag vill. Där får jag väl vara glad att hon utför momentet. Apporten är så svår, eftersom hon är så rabiat på den. Körde hoppet igen och då gick hon ut fint. Körde även en apportering lite senare i passet. Men hon fick göra lite andra moment efter jag kastat apporten innan hon fick apportera den. Lydnaden känns över lag bra. Lite väl speedad ibland. Men det får jag leva med 😉 Ska bli spännande att tävla!

Uppletet har vi haft en liten paus ifrån. Hela 2 veckor!!! Det är länge det. Hon skötte sig imponerande bra tycker jag. Kopplade om fort mellan föremålen för att vara Qaxi !love! Känns lovande! Bara nöta på med fler och fler okända rutor.

Spårar på gör vi! Hon har bl.a. fått ett riktigt gammalt spår. 17 timmar fick det ligga. Qaxi klarade det galant med alla apporter med in 😎

Qaxi innan spår
Redo att spåra gammalt spår 🙂

Bad en kompis lägga ett elitspår till oss en dag. Då lyckades vi tappa bort oss helt från spåret? Vet jag inte om jag varit med om de sista åren? Så vi lyckades missa typ halva spåret och hitta inte på det förrns en bra bit senare. Vi missade typ ett U av spåret och famla oss fram tills vi kom till andra sidan. Där lyckades hon hitta på det igen och Qaxi vårdade spåret fint resten av vägen med resterande apporter markerade. Ibland blir det tokigt?

Efter det tokiga spåret var jag självklart tvungen att lägga ett nytt längre spår. La spåret i mycket nyskövlad skog… Qaxi spåra så fint. Nästan lite för fint för vi lyckades missa en apport eller två 😉

Spår
Så här gick spåret 🙂

Qaxi efter bra spårarbete
Nöjd Qaxi med sin boll efter ett väl utfört spår 🙂 Gullungen !love!