Top

Tävlat lydnadsklass 2!

Ja, då har vi äntligen gjort våran debut. Fredag den 16 maj, en kvällstävling. Var sjukt nervös hela dagen… kunde knappt jobba… armarna domnade bort… usch…

Åkte dit direkt efter jobbet. Var först på plats så tog en skön promenad med Qaxi i solen. När alla kommit och det blev dags för lottning drog vi start nr 2. Vi började med platsliggning. Puh. Tror nästan det momentet är värst. Hjärtat slår så snabbt och högt när jag står där och väntar på att vi ska gå tillbaka till hundarna… 3 min kan vara en mycket lång tid… 😉 Men det blev full pott! Duktig Qaxi! Sen fick vi vänta på att alla 11 i klass 1 skulle köra plus start nr 1 i klass 2. Sen var det då våran tur.

Körde lite fot innan vi gick in på planen. Ställde upp för linförighet och så rullade tävlingen på. Var noga efter rutan att gå lite fot med Qaxi bort från tävlingsledaren så hon inte skulle se vart han hämtade apportbocken. Lika så efter momentet. Nu skulle det bli intressant att se hur hon hantera momenten efter apporten (som var en aningen speedad 😉 ). Jodå. Hon hoppa så fint ut och satte sig och fint in. Sen sa tävlingsledaren att då var det klart, men vi hade ju fjärren kvar. Där fick matte blackout istället. När jag vänder mig om tänker jag inte alls på att hunden på skylten sitter. Är så inne i att han ska göra första skiftet… (brukar ju börja med den position hunden är i) när jag inser mitt misstag skyndar jag med ett uppsitt fast med fel kommando 😛 Men Qaxi fixade det fint ändå !love! och eftersom jag sa fel på första uppsittet gjorde jag lika i andra så jag iaf körde samma kommandon på tävlingen 😉

Men, här har vi något MATTE måste träna på! Fjärr med äkta dirigering! Brukar ju bara träna att ha någon bakom som flaxar eller så med armarna och stör Qaxi 😉

Tur tävlingsledaren var snäll och väntade lite på mig ändå.

Nå, till betygen

Domare: Hanna Högström

Jättekul när man får så fin kommentar på helheten! 😀

LYDNADSKLASS II
Moment Koeff Betyg Poäng Kommentarer
Platsliggande 4 10 40
Fritt följ 3 10 30
Läggande 1 10 10
Inkallande 2 9,5 19 Slarvig ingång
Sändande med ställande 3 10 30
Apportering 2 8 16 Startljud, sitter ej still
Fritt hopp över hinder 2 10 20
Fjärrdirigering 2 9,5 19 Ljud
Helhetsintryck 1 10 10 Väl genomarbetat ekipage
Lycka till i fortsättningen
SUMMA 20 194

Ni må tro att jag är STOLT över min hundunge !love! Vilka fina betyg vi fick!!! Jag som trodde att vi iaf kanske kunde få ihop till ett 1:a pris om Qaxi gjorde alla moment. Men det klarade vi ju med RÅGE!

Lydnadsklass 2 vinst
Mitt fina hjärta!