Top

Bakslaget kom…

I både rutan och fjärren… :shake:

Det som störde ut henne fullständigt var apporter på plan. Har ju medveten kört ganska lite med just apporter på plan för hon tycker det är så svårt att låta bli att tänka på dom. Nu har det ju gått ganska lång tid sen jag la om träningen och Qaxi hanterar lydnadsträningen så fint nu för tiden. Så nu känns det ganska lagom i tid att börja lägga in lite svårare bitar igen som hon måste lära sig hantera helt enkelt. Nu blev det väldigt nära inpå vår start i klass 2. Men jag får chansa och hoppas det går vägen… annars anmäler vi oss till en ny bara. Det är ju ganska vanligt att det ligger apporter på plan. Har till och med varit med om tävlingsledare som kommit och viftat med två apporter precis när ekipaget klivit in på plan och frågat vilken storlek dom vill ha sen. Inte så roligt med en hund där ögonen rullar vid blotta åsynen av en apport… :O Men, det är sådant som kan hända och sådant man måste ta med i beräkningen när man tränar.

Qaxi sitter vackert
Man måste ju inte bara nöta tävlingsmomenten… Lite trix är också kul i mellan åt 😉

Nå, åter till tävling. Vi ska iaf försöka få till ett 1:a pris i klass 2 nu under våren, för sommaren. För igår kväll när jag inte kunde sova lusläste jag regelboken för klass 3… så klass 3 ska vi träna i sommar. Så kanske vi kan starta i höst? Vi provar på det iaf :cool2: Insåg ju att vi ändå har börjat lite smått med alla moment i den klassen ändå 😉 Och lägre spår ska vi också försöka oss på till hösten. Hade ju tänkt ta det nu i vår. Men tycker inte hon är tillräckligt trygg i krypet för det ännu, så då väntar jag hellre. Och med tanke på att Qaxi är just Qaxi 😉 Så vill jag att hon ska kännas iaf säker i momenten i vanliga fall innan vi kör tävling på det.

Nåja, först ska vi klara av klass 2 😉

Sover sött
Man får inte glömma att ladda batterierna ibland! Sova med matte i soffan är mysigast !love!