Top

Friskvårdskontroll

Igår åkte vi till veterinären för en friskvårdskontroll. Qaxi fick även väga sig på en 4Leg Check. Allt såg bra ut och kändes bra! Rörelser, rygg, kropp och ben. Och duktig var hon, stod så lugnt och stilla medans hon blev grundligt undersökt 🙂 Känns skönt att göra en kontroll. Så man vet att hon mår bra i kroppen. Upptäcker man en ev. skada tidigt går det ju snabbare att rehabilitera!

Men eftersom allt var bra med lilla Qaxi så kan vi börja med cyklingen igen (efter vintern) för att förbättra konditionen ytterligare.

Qaxi med sin kotte
Min snälla, rara, goa Qaxi! Såklart med en kotte 😀

Helgen gick som vanligt för fort… I lördags fick Qaxi ett motivationsspår. Jag la ut ett 600 m spår, med en apport och mig själv som slut 😉 Så fick Lena spåra med Qaxi. Lite roligt att ligga i slutet och vänta och lyssna. Speciellt när man hör dom närma sig 🙂 Hon lyckades inte få någon direkt vind på mig heller, så det spårades hela vägen fram 😉 Himla drag i linan enligt Lena, ändå var hon duktig att markera apporten efter vägen 😀

Efter spår blev det upplet som gick bra. Och efter det ett lydnadspass som också gick bra :cool2:

I söndags tränade jag själv. Så då åkte jag till klubben och körde ett rejält lydnadspass. Provade även att börja med vittringen, inga konstigheter direkt, men jag ska nog träna den för sig tills vi har ett färdigt moment. Innan jag blandar ihop den med övriga lydnadsträningen. Hon blev lite vild och trodde det kunde ligga vittringspinnar överallt? Ja, jisses. Men det styrde jag upp. Men blir nog bra att köra det vid sidan om under inlärning 😉

Ewa & Qaxi
Matte och Qaxi innan lydnadsträningen! Vi är ett riktigt radarpar !love!