Top

Tävlingssugen…

…kan ju inte hjälpas att man känner sig riktigt tävlingssugen när Qaxi går så pass bra 🙂

Spårkarta

I helgen gick jag ett roligt spår till Qaxi där vi aldrig varit förut. Spännande att gå på nya marker. Man har ju ingen aning om hur det ser ut. Men det gick genom fin gammal skog första biten, brant uppför på något stället… Sen ut på gammalt kalhygge och brant nedför på något ställe. Blev totalt 1 km som fick ligga i nästan 3 timmar. Men Qaxi var duktig 🙂 Provade även för första gången upplet av spår. Så provade helt enkelt att skicka ut henne på ett “utåt”, så for hon ut, hittade spåret, följde det bakåt 2-3 m för att tvärvända och spåra på i rätt riktning 🙂

Bäck
Kom till detta dike också, med en bräda över. Var ju bara att gå över och se vad Qaxi skulle göra när hon kom dit. Vet knappt om hon notera det, för hon spårade över brädan som om diket inte fanns. Och fortsatte vidare 🙂

Qaxi har hittat en fisk :)
Lite upplet har vi hunnit med i veckan också, som vanligt. Är ju så pass ljust ute så man faktiskt hinner med upplet i skogen efter jobbet 😀 Qaxi sköter sig fortsatt fint :cool2:

Lydnaden går också bra! 😎 Det enda vi “bråkar” om är krypet ❓ Men ska prova lite grejer och se om vi får fason på det 😉

I övrigt går det som sagt bra. Tränar inkallning med ställande, och här om dagen började det se riktigt tjusigt ut 🙂 Så nu är det bara att fortsätta i samma anda så vi får till full längd med. Fjärrdirigering är något vi också jobbar på. För det mesta gör hon det fin fint! 🙂

Lydnad - Rutan
Rutan-träning har vi tagit upp igen med. Har väntat på att tjälen skulle gå ur backen bara. Så nu är det fullt ös! Qaxi tycker det är roligt 😀

Hoppas på att vi kan ge oss ut i både Lägre Spår och Lydnadsklass 2 i vår! Matte får lägga prestigen på hyllan och chansa hej vilt tror jag 😉