Top

Så bra helg!

Vilken bra helg vi haft med massa träning 😀 I fredagskväll åkte jag och hundarna upp till Forshaga för att träffa ett gäng Rapportare + KM! Vi fick sova över hos Qaxis goa syster med matte 🙂 Så blev det hundträning hela lördagen. Vi började med spår, och jag fick bra grejer med mig. Valbehövt! På eftermiddagen blev det lydnad och jag tog upp krypet. Hon har en bra teknik bak men är något hög fram. Och även där fick vi bra tips från uppfödaren. Sent på lördagen efter kräftskiva 🙂 på altanen åkte vi hemåt.

Qaxi är trött :)

Det var en trött Qaxi jag vaknade bredvid på söndagsmorgonen 😉

Matte var av någon konstig anledning inte alls så trött. Så Qaxi tittade lite skumt på mig när jag gick upp 😉 Men när jag klädde på mig träningskläderna var hon med på noterna igen 😉 Victoria hade lagt ett spår åt oss. Så det skulle bli intressant att testa sakerna från igår!

Och tro det eller ej så betedde sig exempelvis Qaxi helt annorlunda i spårstarten. Var det så enkelt? Vi får prova lite fler gånger och se 😉

För övrigt var det väl inte ett normalt spår. Ett spår utöver det vanliga kan man nog säga…  det dröjde inte länge innan Qaxi började se besvärad ut, låg kroppshållning, smög sig fram… men hon spårade. Vid en apport brakade det fint i skogen lite längre fram. Vi misstänker gris eller hjort :S Men Qaxi fortsätter, fast hon tyckte det var lite läskigt 😉 När vi viker av från skogen ut på en äng blir det samma gamla vanliga Qaxi i spåret igen! In i ny skog och det är fint drag i linan! Sen när jag belöna slutapporten hör vi hur det surrar till och Qaxi är full av jordgetingar. Hur stor är risken??? Så det blev språng marsch därifrån. Tror inte Qaxi fattade någonting. Hon var bara lycklig över sin boll 😉 Enligt Victoria spåra hon jättefint. 😎

Sen bar det iväg till klubben för lydnad! Började med en 4 min platsliggning. Sen lite fritt följ blandat med läggande, ställande, inkallning och hopp. Krypet provade vi också såklart. Och tillslut fick vi kläm på det 😀 Så det kommer nog bli fin fint även det!

Nu är vi taggade för mer träning än vanligt 😉 Eftersom husse har ledig vecka kanske han kan va gullig och lägga några spår som vi kan gå efter jobbet 😉