Top

Roligt att träna kryp!

Visst är väl det ett roligt moment? Men mer om det längre ner… något annat som är roligt är att cykla. Qaxi är så pass bra i tassen nu, så vi provade på en cykeltur i veckan. Det gick fin fint 🙂

Cykeltur med hundarna
Redo för en cykeltur 😀 Äntligen har jag en helt egen cykel! Och se vilka fina sadelväskor jag har. Perfekt att lägga kopplen i! 🙂

Qaxi tycker det är urkul att cykla. Kan knappt behärska sig första biten när vi ska värma upp i skritt! 😉

Qaxi på cykeltur
Äntligen ökar matte farten! Hm, måste nog byta ut texten på selen 😉

Men åter till krypet då, vad märkligt det kan vara 🙂 Förr kallade jag just kryp för “momentet from hell”. Det har varit ett svårt och krångligt moment. Men som alltid med Qaxi, när man väl hittar rätt för just henne så lossnar det. Det kan vara lite svårt att hitta rätt bara 😉 Sen behöver hon ju extremt många upprepningar när man väl hittat rätt. Men man märker tidigt när man är på rätt väg 🙂 Så nu är kryp jätteroligt! För jag har hittat rätt metod 😉 Vi gör små framsteg hela tiden. Här om dagen kunde jag köra en kort bit där jag gick helt upprätt, och Qaxi hade fokus framåt (och inte på mig, som varit ett av problemen). Kröp riktigt fint 🙂 Så, det momentet är bara att mata på just nu 🙂

Rutträningen går också bra. Tog bort targeten från rutan igår. Då jag inte behöver den mer än att få hunden att förstå att det är rutan man springer till. Vill inte att tanken hos henne ska vara att leta target utan att ta sig in i rutan så att säga. Så nu ska vi köra på ett par gånger utan så får vi se vart vi landar 🙂

Qaxi - Tysk svart schäfer
Var varmt igår när vi tränade på klubben. Tur det finns vatten 😉

Var ju som sagt på klubben igår. Tränade lite hopp sitt hopp. Gjorde lite kontroller för att se om hon börjar förstå. Men ikke. Så vi nöter på med “hjälpen” ett tag till. Ska bara göra den lite mindre tydlig. Så kanske det lossnar fortare 😉

Fritt följ med sidförflyttningar. Vänster är svårast. Höger och bakåt går riktigt bra. Men fick till några helt ok till vänster, så det är bara nöta på, som med mycket annat 😉 Långsam marsch är lite jobbigt. Men hon fann sig i den med. Får bli mycket sådan träning framöver. Elitens fria följ.

Annars tränade vi rutan, skiften under gång och inkallning. Avsluta lydnadspasset med platsliggning i grupp (Smilla och Qaxi 😉 ) Dom fick ligga i lite mer än 10 min.

Glutenfria pannkakor
Till kvällsmat fick det bli glutenfria pannkakor. Eftersom husse jobbar eftermiddag denna vecka kommer han hem vid ca 10 i 11 på kvällen. Så det blev en sen kvällsmat. Men god 😉