Top

Ofrivillig vila.

För första gången har Qaxi fått ett sår på trampdynan. Det hände någon gång under fredagen… Då var vi iväg i 5 timmar. Tränade lydnad på tre olika planer (varav 2 nya) och trampa upp en uppletande ruta i en ny skog och körde en budföring på en ny plan.

Att hon var räddningshund under ett år och sprang i skrot med armeringsjärn och massa andra saker klarade hon utan en enda skada. Men lydnad och brukssporten kan vara riktigt farlig 😉 Otur så det sjunger om det kan man väl säga 🙁

Qaxi bus :)
Qaxi efter all träning… gulligast! 🙂

Dock var det ett riktigt roligt träningspass i fredags. Jag pillade både med krypet och började lite försiktigt med inkallning med ställande 🙂 Funderar lite hur vi ska göra… om vi ska ta ett LPI eller tävla klass 2 direkt. Tåls att tänka på en stund. Det som talar mot klass 1 är ju såklart platsliggningen…

Innan fredagen hann vi med ett spår också. Ett som fick ligga i 6,5 timmar i riktig värme. Tror det var 800 m. Skapligt varmt när vi gick det med. Tycker hon överlag fixade spåret fint 🙂

Men nu har vi ju som sagt ofrivillig vila. Suck vad tråkigt, tycker både jag och Qaxi. Det blir korta koppelpromenader och bara vara. Men nu börjar såret se mycket bättre ut! Men vi kör vila ett par dagar till. Vill att det ska vara helt läkt innan vi börjar träna och gå lösa promenader igen. Så vi inte riskerar att det dras upp på nytt såklart!

Qaxi har koppelvila
Så här börjar promenaderna se ut efter ett par dagar 😉

Annars sköter hon vilan bra. Det är bara när vi ska gå ut och gå som det spritter lite extra i kroppen på henne!