Top

Midsommar och rutanträning :)

Haft en bra midsommar. Familjen har varit hemma hos oss. Så vi har ätit gott och haft det bra 🙂 Spelat kubb och pratat långt in på småtimmarna…

Qaxi och Smilla ligger plats
Hundarna var lite roliga… När vi spelade kubb på baksidan av huset platsa jag dom i bredvid spelplanen. Qaxi tyckte det var liiiiiite träligt att inte få apportera en endaste liten kubb 🙁 Smilla låg sådär länge som hon gjorde på kortet. Hon kan fastna i dom mest konstiga ställningar, haha. Det roliga var att efter ca tre spelomgångar plockade vi ihop spelet och så gick vi tillbaka till framsidan där vi hade borden och stolarna. Efter en stund frågar husse vart hundarna är, sa du inte åt dom att dom fick gå upp? Nä, det hade jag glömt. Haha. Ibland är dom för lydiga 😉 Jag ropade Smilla och Qaxi högt, och då kom båda farande från baksidan, lyckliga över att äntligen få vara med igen 😉

Jordgubbstårta
På midsommar måste man ha jordgubbar, så jag gjorde en jordgubbstårta. Den första jag gjort 😉 Glutenfri såklart. Eftersom jag inte äter gluten. Så, hemmagjord tårtbotten, hemmagjord vaniljkräm, grädde och massor av svenska jordgubbar 🙂 Blev tydligen en av dom godaste alla hade ätit. Så den blev lyckad 😉 Enda nackdelen var väl att den tog slut för fort 😀

Lite hundträning har vi också hunnit med, förutom platsliggning 😉 Igår åkte jag ner till klubben för ett ordentligt lydnadspass. Tränade fritt följ med både vändningar på stället och sidförflyttningar. Även långsam marsch. Kan vara bra att lägga in dom detaljerna lite mer i fria följet 🙂

Qaxi plats
Då och då platsar jag Qaxi när vi tränar lydnad. Ibland är jag kvar nere på plan, ibland går jag upp till bilen exempelvis.

Rutan tränade vi för andra gången någonsin! Qaxi var riktigt duktig, så dom sista skicken kunde jag skicka från över 10 m 🙂

Lite kryp blev det med. Det tar sig! Ska be Lena kolla på den ikväll när vi tränar. Svåraste med krypet är att man inte ser riktigt hur dom kryper :shake: En spegelvägg hade varit guld…

Provade sättande under gång för första gången. Det gick faktiskt bra. Ska lägga in det lite mer, så hon lär sig alla skiften under gång 🙂 Lite läggande och ställande tränade vi med såklart.

Även några hopp sitt hopp (utan återhopp…). Det vi måste träna på där är just sitt. Hon springer och springer och springer, utan en tanke på att stanna 😉 Men hellre det. Eftersom jag vill ha ut henne långt.

Så, nu längtar vi till ikväll, för mer lydnadsträning! 😉