Top

Härliga dagar! :)

Qaxi med bollen
Vi börjar med en bild på min härliga svarta schäfer 😀

Visst är hon gullig! 🙂 Vilka härliga dagar vi haft. Och denna helg var både husse och matte hemma hela helgen 😉 Var ett tag sen sist. Och nu har husse börjat jobba på hemmaplan, så då slipper han ligga ute i veckorna… och kommer hem varje dag efter jobbet istället !love!

130528_qaxi_solar

Så vad har vi gjort sedan sist mer än att lata oss på rygg i solen? Självklart har vi tränat en del. Fast vi har tränat lite på sparlåga 😉 Vi har spårat 1 km spår. Som Qaxi skötte bra. Alla apporter med in 🙂 Det som gjorde mig mest glad var hur hon kopplade om när vi kom ut på ett gräsfält med väldigt kortklippt gräs. Qaxi stannar upp och jobbar väldigt koncentrerad i spårkärnan. Tar vinkeln väldigt fint. Och detta var i slutet av spåret när hon var ganska så mör. Vi måste jobba på spårkondisen 😉 Tur hon har fin kamplust och fortsätter även fast det tar emot 😀

Spår
Boll som slut var nog värd mödan 😉 Vi måste få till lite mer spår… Men just nu är jag utan bil 🙁 Förhoppningsvis blir den klar i veckan…

Vi har annars kört en hel del upplet 🙂 Qaxi jobbar på bra. Trots nya rutor och oavsett föremål. Här om dagen var hon bara väldigt ifrågasättande om mina (enligt henne, hennes!!!! grejer hon lämnat av hos mig 😉 ) Då får man “sätta tummen i ögat” på henne så brukar hon skärpa till sig och fortsätta leta nya grejer istället. Hon är lite rolig!!! Men det är tur jag känner henne så väl vid det här laget. Så för det mesta reder vi upp sådana små incidenter. Och igår när vi körde var det inga större problem med den saken 🙂

Lite lydnad har vi också fått till såklart. Efter att ha suttit i bilen och tittat på när Yaga tränat marsch (budföring) tog jag ut henne för att köra fritt följ, kryp och läggande under gång. Trots väldigt uppspeedad av att titta på när Yaga springer till hennes matte flera gånger och får en boll hamna hon i rätt fack väldigt fort och skötte sig fin fint i alla moment 🙂 🙂

Qaxi på tomten

Annars har vi som sagt tagit det ganska lugnt. Njutit mycket hemma. Underbart med en stor egen tomt där hundarna kan vara och göra lite vad dom vill. Leka med en PET-flaska exempelvis. Det är roligt det 😉

Smilla
Smilla när husse och jag roat oss med att bygga en hundgård 🙂

Qaxi som är världens nyfiknaste schäfer är hellre med när vi bygger hundgård. Undersöker allt. Leker med allt. Ett falurött öra vittnade om hur nyfiken hon är 😉

Grilltajm
Grilla hann vi också med 🙂 I lördags när det var så härligt väder!!

Och nu blir det kortvecka! Jobbar måndag-onsdag, sen är det långhelg! Underbart!!! Hoppas bilen hinner bli klar hos verkstan innan dess bara…