Top

Spår, lydnad och härliga dagar! :)

Qaxi spårar
Nu har vi dragit igång spårträningen ordentligt. Gått lite si och så. Matte måste fundera så det ryker ur öronen. Som alltid när vi tränar 😉 Inte lätt när man har en hund som är envis och vill göra på sitt eget sätt. Överarbetar och har sig. I höstas spårade hon som en guldhund. Men nu har jag nog lagt lite väl många slentrianmässiga tråkiga spår kanske. Om jag jämför… Så här om dagen blev det ett riktigt motivationsspår. Lena fick Qaxi. Jag gick ut ett 500 m spår med vinklar och spetsvinkel. Sen gömde jag mig i slutet 😉 Qaxi jobbade som en tok och löste alla grejer i spåret fint. Idag efter jobbet ska jag lägga ett nytt spår. Ska klura lite på det under dagen… så får vi se hur det gå 🙂

För en vecka sedan åkte Victoria och jag till ett tävlingsmöte på Örebro BK. Så vi passade på att träna med våra svarta 🙂 Riktigt glad åt lydnadsträningen! Den går så härligt bra nu. Och jag hoppas det håller i sig! Körde igenom appellklassen. Och det var inga konstigheter. Bara apporteringen som vi håller på att rehabiliterar 😉 Men vi gör framsteg även där. Nu jobbar jag på att kunna kasta den. Vilket är den värsta triggern. Bara att kämpa på 🙂

Lydnadsträning Örebro BK
Platsliggningen går bra 🙂 Skulle behöva hitta någon “främmande” hund att lägga plats med bara…

Har även provat en budföring på Lena som vi inte gjort på länge! Gick över förväntan 🙂

Smilla
Varm dag i helgen 🙂 Smilla letade upp skuggställen på tomten medans matte hade trädgårdsarbete 🙂 Qaxi svalkade sig i ån istället… :shake:

I tisdags var det valborgsmässoafton. Lena och jag spårade med hundarna 🙂 Sen åkte vi hem och tände grillen! Gjorde grillspätt och åt gott! Hundarna fick varsitt märgben att festa på. Sen tog vi hundarna på en promenad för att gå ner till valborsfirandet i byn. Kollade på elden en liten stund och alla människor. Bra miljöträning 😉 Sen gick vi hem innan dom började med fyrverkerierna.

Smila vilar
Smilla var trött och nöjd efter dagen 🙂

Igår jobbade jag faktiskt. Så ska jag vara ledig på fredag istället. Då ska vi åka ner och lyssna på Jan Gyllensten som kennel Rapports har ordnat 🙂 Ska bli väldigt intressant! Skulle även bli lite praktiska bitar. Spännande!

Men åter till igår. Då åkte vi ner till klubben för träning. Första gången i år man kan träna på den planen ju 😛 Började med ett halvkasst upplet. Hm… men för att fortsätta med en riktigt bra lydnad!!! Provade även att belöna med boll vid hoppmomentet. Vi måste ju få till ett hopp, sitt, hopp 😉 Det som var mest nervöst var om hon skulle hålla ihop. Och falla in i sitt nya mönster när vi gjorde alla andra moment. Och det klarade hon galant!!! 😀 Och då körde jag ändå hoppet 4×3 gånger. Med andra moment i mellan. GuldQaxi!!! Blev lycklig. En stor seger för oss 🙂

Lite bitter över det halvkass uppletet så var jag tvungen att köra det igen. Och denna gång gick det så mycket bättre! Nemas problemas 🙂 Så kunde åka hem… mycket nöjd och glad!

Qaxi morgon
Raraste morgonsynen !love! Ser ni bakbenet? Så där ligger hon ofta. Snevriden 😉