Top

Våååår!!! Och bästa Qaxi :)

Så härligt väder igår! Fast det var storm 😉 Men då torkar det upp fortare… Och bara för det ska det självklart regna idag 😛 Men då får man hoppas att den snö som ligger kvar får lite mer hjälp på traven att smälta bort… Hoppas bara det har slutat till ikväll när vi ska träna 😉

Vårt hus
Som sagt, trots storm så sken solen värmande 🙂 Gick hem som vanligt på lunchen, krattade bort grus från gräsmattan och sopade bort grus från uteplatsen 🙂 Blir ju så när man skottar grusplanen under vintern… Tog ett kort på baksidan av vårt hus 🙂 Ingen snö kvar på tomten iaf 😉 men isen i ån har inte smält ännu, men på god väg är den 🙂 I helgen ska jag ta tag i alla löv och grenhögar på tomten och forsla bort.

Smilla
Smilla spejar ut över våra domäner 😉

På väg till jobbet
Sen när man fått i sig lite mat är det bara att knalla tillbaka till jobbet igen. Qaxi hittade en kvist att bära med sig. Hon älskar att bära med saker på promenader. Allt från sten till stockar… Borde ju inte vara allt för besvärligt att bära tungapporten sen 😀

Trots storm tränade vi såklart! Åkte till grusplanen bredvid ridhuset. Inte tränat där på länge. Och sist jag körde där var hon riktigt uppstressad och halvt galen. Kände när jag tog ut henne att hon började gå igång. Blev inte förvånad, hon associera platsen med det. Så, ut och träna. Det tog inte lång tid innan hon blev mer och mer lugn 🙂 Kändes jättebra att jag kunde vända henne till att bli lugn och sansad igen, trots att vi tränade!!! Härligt.

Vi har även ett lydnadshinder som står där, så för första gången i år kunde vi träna lite hopp 😉 Victoria var schyst (eller inte 😉 ) och la en apportbock en bit bort precis när jag satt upp henne och gått runt till andra sidan för att köra ett hopp. Såg på Qaxi att hela hon blev spänd och låste på apporten… Men, hon hoppade, fick bara påminna om att det var fot man skulle göra när hon kom mot mig, siktet var mer inställt på apporten om man säger så 😉 Men kunde faktiskt köra hoppet flera gånger, och alla gånger gick bra! Och trots att apporten låg på planen struntade hon i den mer och mer 🙂 Hon var riktigt behaglig att köra i slutet och så tyst tyst tyst 🙂 Även när jag lämnade henne för inkallning. Vi fortsätter göra våra framsteg 😀

Platsen var det lite värre med. Gick upp ett par gånger :/ Men vi la om, och la på nya ställen, med två olika lugna hundar. Och flera platsliggningarna var hon duktig och låg som hon skulle. Det är bara att massträna som sagt. Så tror jag att det löser sig relativt fort. Hoppas jag iaf 😉