Top

Sthlmtripp och lydnadsträning

Qaxi på jobbet
På jobbet igen…

Förra veckan fick vi äntligen vår stora nya matta till tvättstugan. Perfekt för blöta och leriga hundar 🙂 Och den kom väldigt lägligt. Vilket aprilväder det har varit! Och är… Men kollar man på väderprognosen ser det ju hoppfullt ut om att det ska torka upp en aning 🙂 Snön som så tragiskt kom förra veckan :shake: har iaf smält och regnat bort med en väldans fart!

I torsdags åkte jag till Stockholm med jobbet. Vi skulle bara ha lite trevligt helt enkelt. Gick på Wallmans på kvällen och sov över på hotell. Åkte hem på fredag eftermiddag. Hundarna fick vara hos Lena så länge, inte ofta jag är ifrån Qaxi. Var lite halvjobbigt :/ Men bättre hundvakt kan man inte ha!

Stockholm
Kopplar av med en cider på hotellet 🙂

Så fort jag kommit hem på fredagen åkte vi (Lena och jag) och träna hund 😉 Blev både upplet och lydnad. Lena fick stå och vara tävlingsledare. För har märkt att Qaxi går igång på sådant. Suck. Blir konflikt i huvudet på henne. Tror hon känner att hon måste hålla koll på tävlingsledaren så den inte tar hennes apport, boll osv. Även fast det inte finns något sådant. Vilket resulterar i ljud och okoncentrerad. Så nu blir det massträning med sådant! Tävlingsledaren ska man inte bry sig om.

I lördags fick husse stå på planen och gasta! Jobbigt sa Qaxi. Men tillslut kunde han stå där och härja och hon kunde koncentrera sig hyfsat på det vi gjorde istället. Mer sådan träning helt enkelt! Vi ska ju tävla i maj 😉

Sushi
På kvällen lyxade vi till det och gick ut och åt på East West 🙂 Det är gott! Men jag håller mig till lax och vegetariskt 😉

I söndags tog vi hundarna och åkte ut i skogen för att gå en promenad 🙂 Skönt med skogspromenader. Sen var husse tvungen att jobba, så fick bli ett lydnadspass helt själva på söndagen. Stor skillnad. Lugn, fin och tyst 🙂 Blev bara lite jobbigt när jag utmana med apporten. La ut den på planen och hon fick göra inkallning förbi den 😉 Man måste utsätta dom för det som dom tycker är svårt. Annars lär dom sig ju aldrig 😉 Hon gjorde iaf flera tysta tuggfria apporteringar! Hurra! Vi är så på rätt spår! Och det är det som känns bäst! Sen är det ju mycket vi jobbar på. Konstigt vore det väl annars 🙂

Qaxi är trött
Det var en trött och nöjd Qaxi på söndagseftermiddagen !love!