Top

Solig helg med massa träning!

Vad ska man annars göra lixom? 😉 I lördags var vi iväg ca 4 timmar 😉 Men då fika vi också 😀

Lena hade hittat en snöfri plätt! Så dit åkte vi och vallade av för att köra upplet.

Uppletruta
Smilla är såklart med och hjälper oss att valla 🙂 Blev en bra ruta, mycket backig. Halva “skog” halva äng och mitt i en grillplats. Qaxi skötte sig bra 🙂

Efter upplet och fika tränade vi lydnad. Övade en hel del med bollen. Nyttigt nyttigt! Vi avsluta träningen med en skön promenad i solen. Härligt!

I söndags var det dags igen. Denna gången med träningsgruppen. 6 stycken totalt. Dom flesta tränade sök, men jag la ett spår åt Qaxi. Det är det vi måste träna på!

Redo för spår
Qaxi redo för att spåra 🙂

Tyvärr väldigt mycket snö. Men det fanns lite snöfritt här och var, så blev ett växlande spår. Hård snö, mjukare snö, snöfritt äng/dunge, snöfritt grusväg. Qaxi skötte sig bra. Hon var så gullig vid en av apporterna som var ett gem. Qaxi tvärnitar och trycker ner näsan i snön. Provar att gräva med tassen. Ni kan ju gissa om gemet försvann då 😉 Qaxi gräver och nosar och lägger sig plötsligt. Mellan frambenen ligger gemet 🙂 Duktig Qaxi!

Innan spåret tog jag ut Qaxi 3-4 gånger för att träna lydnad. Hon hade sett mig gå iväg att lägga spår så tyckte det var ypperligt att träna lydnad då. När hon var helt inne på att vi skulle gå iväg och spåra istället 😉 Över lag skötte hon sig bra. Stressa upp några få gånger men kom tillbaka igen. Det kändes bra. Det är ju det vi tränar på. En bra aktivitetsnivå för lydnad. Och det är inte den aktivitetsnivå Qaxi tycker 😉

Ett par platsliggningar blev det med. Snart är det varmt nog att påbörja våra 20 min + platsliggningar. Qaxi behöver det. Hon har även blivit lite känslig i platsliggningen. Detta händer om någon hund gör något den inte ska, då tycker Qaxi det är jobbigt och vill gå till mamma. Hon är lika dan i vardagen. Om någon hund gör något hon vet att man inte får tycker hon det är hemskt och vill gå till mig 😉 Vet inte riktigt varför. Har kommit på senare år. Men det är nog bara nöta på. Delvis långa platsliggningar. Just nu lägger jag bara tillbaka henne om hon går upp. Och så säger jag att hon är duktig och påminner henne att hon ska ligga där när det händer något under platsliggning med andra hundar. Fick lägga tillbaka henne en gång igår. Så gick jag tillbaka när hon låg lugnt och fint.

Avsluta träningspasset med bollträning. Hon börjar förstå vad det är jag är ute efter. Så, på rätt väg är vi 😀

Längtar till efter jobbet. Då blir det upplet och lydnad 😉

Träningsidiot? Japp 😉