Top

Oj!

Hög tid för ett inlägg. Det är ju så bra att kunna gå tillbaka och kolla hur träningen fortskridit. Speciellt en sådan här lång period då man försöker få till dom där detaljerna för att vi ska komma ut på tävlingsbanan 😉 För det tar sin lilla tid. Minst sagt. Inget man ändrar på ett träningspass bara sådär. Det är ju tur att jag besitter ett tålamod som inte är av denna värld.

Vid sidan av och i lydnadsträningen har jag lagt in lite mer “bollträning”. Det som triggar/stressar i gång Qaxi som värst är självklart bollen. Och här om dagen när jag satt och fundera över vår träning, som jag ganska så ofta gör 😉 Tänkte jag att det måste ju gå att ändra på lite tankar i den lilla hunden? Sagt och gjort. Så nu har jag lagt upp lite övningar vi kör en till ett par gånger om dagen. Ganska enkelt egentligen, fokus på mig för att få bollen.

Qaxi med bollen
Enkelt sa Qaxi? Prata för dig själv.

Exempelvis sätter jag henne i fotposition och plockar upp bollen ur fickan, dinglar lite med den och hela tiden ska hon ha fokus på mig. Kan även sätta/lägga henne framför mig. Kan slänga iväg bollen och jag går omkring och hon ska följa mig med blicken. Självklart försvårar jag övningarna ju duktigare hon blir. Igår satt hon exempelvis fot. Jag hade plockat fram och tillbaka bollen ett par gånger. Så droppade jag den i golvet. Oj, det var svårt sa Qaxi! Jag fick nog droppa den i golvet ca 8 gånger innan hon tillslut lyckades med att hålla fokus på mig trots att bollen dunsa i golvet. Då blev jag lite (mycket) imponerad av den svarta 🙂

Tror det är en mycket bra träning för Qaxi som vi kommer ha nytta av i lydnadsträningen 🙂

Ridhuset var ju jobbigt sist för Qaxi, så i onsdags åkte vi dit igen. Jag vill ju inte undvika det som är svårt. Jag utsätter oss för det istället 😉 Annars kommer vi aldrig någon vart… Men, jag väntade tills agilityfolket var klara med sitt (man kan ju göra det svåra lite enklare så man klarar av det iaf 😉 ). Sen körde vi lydnad. Gick mycket bättre än sist. Får göra samma procedur nästa gång! Avslutade med framförgående. Tänk att vi tragglade så med det momentet… nu tycker Qaxi det är plättlätt 😀