Top

Lydnad i jobbigt ridhus.

Veckan trillar iväg fort. Redan torsdag! Jisses 🙂 Det tråkigaste den här veckan var väl att det snöa igår 🙁

Snö
Qaxi ser skeptiskt på snön 😉

Annars har vi harvat lydnad en del 🙂 Det har känts bra. Men igår åkte vi till ridhuset igen. Och jag fick väl kvitto på att Qaxi inte kan hålla ihop i den miljön. Blir ju ganska livat då dom kör agility på halva planen. Det skälls en hel del och det dunkar och slår när dom springer över balanshinder och i tunnlar. På lydnadssidan kan det ibland vara ganska livat med bollar och kamp. Det står burar med hundar och det är hundar och människor lite överallt. Qaxi är ju en hund som gärna vill ha koll. Så det blev mest bara stress av alltihop. Tyvärr. Provade tillslut att gå lite fot, för att sen gå fot ut ifrån ridhuset. Och så fort vi kom ut blev hon som en helt annan hund, lugn i kroppen. Man såg nästan på henne hur hon andades ut så fort vi kom ut där ifrån.

Så nästa onsdag åker jag nog dit igen. Sitter och klurar ut en plan för att Qaxi ska klara av att koncentrera sig på det hon ska där inne. Först tänkte jag om man skulle bara vara. Men tror inte riktigt på det. Då får vi nog sitta där ett år 😉 Men tror jag har en idé om hur vi ska göra till nästa gång.

Qaxi trött
Det var en trött liten hund jag hade med mig hem. Soffan var första alternativet efter kvällsmaten 😉

Qaxi gos
Och när jag la mig i soffan ville hon helst krypa upp till mig och hålla tass 😉

Ikväll ska vi till mamma och få mat! 🙂 Så tänkte köra ett litet lydnadspass på torget innan jag åker hem. Blir en helt ny plats. Men borde vara ganska så lugnt sent på kvällen. Ska bli intressant att se hur hon reagerar!