Top

Oj, hög tid för ett inlägg!

Vi bor in oss i nya huset! Trivs fin fint 🙂 Men längtar till vår och värme 😉 Istället kom det ju hur mycket ny snö som helst :shake:

Huset vinter

Eftersom vi bor väldigt nära mitt jobb så brukar jag gå hem med hundarna på lunchen och elda på lite i kaminen. Smidigt!

Har hunnit med lite hundträning nu iaf! Och mer lär det bli framöver. Riktigt taggad! Och likaså Qaxi 😉 Har känts riktigt bra med hundträningen sista tiden. Ändra ju om en hel del i träningen i slutet av sommaren. Nu kan jag se en stor skillnad, speciellt på uppletet, som är lätt att träna trots massa snö. Blir ju tyvärr inte lika mycket spår under denna årstid… förutom alla hårda vi kör 😉 Men dom gångerna vi spårat är det stooor skillnad!

Qaxi morgonmys
Finns det något härligare än att ligga och dra sig i sängen en ledig dag? 🙂

Igår åkte vi till en helt ny plats och valla upp en ruta för att köra upplet. La ut 3 föremål längst ut: ett i mitten och ett i varsitt hörn. Qaxi plockar in dom en efter en. Springer i princip rakt ut och plockar 🙂 En liten tillsägelse vid sista skicket som hon lyder direkt 😎

Efter uppletet blev det budföring! Gick också bra! Just nu försöker vi få in kedjan: till mottagare, tillbaka till matte, till mottagare för belöning. Just nu är det svårast att springa till matte 😉 Så har lagt till en liten hjälp. Jag ropar på henne när hon sitter hos mottagaren (som då håller henne i halsbandet). Sen skickar mottagaren Qaxi på “marsch”. Igår hade hon full fart både till mottagare, mig och tillbaka till mottagare 🙂 Så av den “lilla” hjälpen blev det genast enklare för Qaxi att förstå. Bara att nöta på helt enkelt 🙂

Sen var det dags för lydnad. En helt ny plan! (svårast helt klart) som vi plantera ut flera störande objekt (apporter, borste, stor tratt, ja, sådant man hittar i bilen 😉 ). Med tanke på att det var ny plan och svåraste störningen (apporter) så skötte sig Qaxi riktigt bra! Hade överlag rätt sinnesstämning. Svårast blev det när jag skulle göra en inkallning. Bredvid träna Victoria apportering med Indra. Qaxi satt som ett ljus med stängd mun och tittade med stora ögon på den flygande apporten 😉 Hörde inte alls när jag ropade på henne 😛 Så fick ropa igen och då var hon med på noterna igen. Summa summarum är en flygande apport värre än en som ligger på marken 😉

Hemma på kvällen tränade jag vändningar på stället och ingång med apport och även kroppskontroll med apport i munnen 🙂

Längtar så till kvällens lydnadspass!