Top

Klurigt spår!

Lena och jag trotsade det kassa vädret igår och tränade våra hundar ändå. Brukar vi iof göra 😉

Vi började med varsitt hårt spår. Korsade varandras spår en gång. Sen hade jag fått flera roliga småprylar av Lena att använda som apporter, som gem, ngt skruvlignande, tunn kedja m.m. Första spåret var inga problem. Qaxi tog ingen notis om det korsade spåret 🙂 Efter spåren tog vi en promenad med alla hundarna. Det gillar Prillan bäst 😉 Sen bestämde vi oss för att lägga varsitt hårt spår till. Denna gången lite svårare!

Så vi inte bara korsa varandras spår (som vi gjorde två gånger) utan vi gick även bredvid varann en bra bit. Och hade bara miniapporter 🙂 När vi var klara och skulle hämta hundarna upptäcker vi dock att det kom två människor och promenerade. Precis igenom hela stället där vi lagt spår! På vissa stället där vi gått bredvid varann gick dom precis i våra spår en bra bit! Även i vinklar och där vi själva korsat varandras spår. Hm, detta blev väl lite svårare än vi tänkt oss, men jaja, hundarna lär sig nog något utav det. Så vi spårade spåren ändå. Och trots att det blev som det blev skötte sig både Yaga och Qaxi jätte bra och löste sina spår fint tycker vi! Detta var ju riktigt roligt. Så nu kommer vi nog klura till många spår framöver 😀


Nöjdaste Qaxi 😀

För att återkoppla till lydnaden som jag skrev om sist så provade jag att hålla i halsbandet. Det gick absolut inte! Hon gick snarare igång mer av det 😉 Inte så konstigt när jag tänker efter. Så istället stannade jag så fort hon varvade och smekte henne längst med sidan. Det fungerade mycket bättre! Ska prova det ett par pass och se vad vi får ut av det 🙂