Top

Bilen hos doktorn och träning i helgen…

Började måndagen med att åka upp till Honda i Örebro för att lämna in min kära bil. För en tid sedan råkade jag snudda till spolarmunstycket så det for bort :O Man ska undvika garagedörrar. Och när bilen ändå är inne får dom fixa lite smågrejor som att byta ngn lampa i panelen och sådant. Lika bra det. Så får jag förhoppningsvis hämta hem den i eftermiddag efter jobbet 🙂 Och i slutet av månaden är det dags för besiktningen…

Min Honda CR-V, Skadad!
Dålig bilmatte!!!

I helgen har det tränats hund, för ovanlighetens skull 😉 I lördags gick vi en längre promenad med polarna!

130119_promenadgang
Lena tog ett kort på hela gänget 🙂 Som består av två Golden Retriver (Rocky & Curry), en svart Schäfer 😉 (Qaxi), En Långhårig Collie (Smilla) och en grå Schäfer (Yaga). Bra mix 😉

Efter promenaden fick schäfrarna köra upplet. Qaxi skötte sig riktigt bra! Vårt upplet har verkligen tagit ett enormt kliv framåt. Känns härligt efter många års slit 😉 Qaxi fick även lite budföringsträning. Gäller ju att mata på i inlärningsstadiet 🙂

Och som bäst när jag sitter här och skriver får jag ett SMS från Honda som säger att bilen är klar. Härligt 🙂

Söndagen då… Dom två schäfrarna träffades för lydnadsträning i stan. Dags för lite mer störning 😉 Tack och lov är varken hundar eller människor som knallar förbi så värst störande. Värre är det när matte lägger fram apportbocken på planen. Hujeda mig. Qaxi är bergis på att den ligger och hånflinar åt henne 😉 Så idag fick det återigen bli ett träningspass med störningen from hell. Men det gick hyffsat. Kan se en del framsteg, fast vi har en bra bit kvar 😉 Men trägen vinner. Får jag hoppas. Blev ett långt lydnadspass. Men fick med en hel del fritt följ, ställande, läggande, inkallning, kryp och apportering (som går bättre och bättre 🙂 ) En bild från träningen finns på min Instagram, såg att jag inte uppdaterat den sedan i julas 🙄 Hög tid alltså 😉

Blev även en hel del budföringsträning såklart. Hade lite flax. När jag skickat Qaxi till Lena och hon hade satt sig fot där ser jag hur en stooor hare kommer spatserande bakom dom!!! :O Tänk om den kommit när Qaxi sprungit i full fart mot Lena… hm 😉

Annars har jag mest packat i helgen. Tar ju sådana tid. Tog itu med köksskåpen. Får nog bli en vända till ikväll. Förrådet vill jag inte ens tänka på 😛

130112_qaxi
En till bild från i lördags som Lena tog. På min gullunge !love! med en liten is/jordkoka såklart 🙂