Top

Fot och mer fot… hm.

Igår tränade vi fotgående i kylan. Först på en plan med Lena och Victoria. Sen kunde jag inte låta bli att stanna på en annan plan på vägen hem för att köra ett till pass 😉 Trots frusna tår…

Kan inte låta bli att tycka att det är roligt med denna utmaning till vovve 😉 Hjärncellerna får gå på högvarv när jag tränar henne… 😛

Någonstans känns det inte helt hundra. Prova lite olika saker första passet för att se hur hon svarade. Nackdelen är nog att jag för lätt hamnar i belöningsträningen. En “vanlig” hund gör vad som bär sig. Men Qaxi är ingen vanlig hund på långa vägar. Någonstans igår inser jag att hon måste ha ett krav på sig också. Trots allt. Helt plötsligt på andra passet gick jag ut med den attityden från början. Att vi ska gå fot och ha kul! Men att hon måste rätta in sig i ledet 😉 Och vad mycket bättre hon gick? Var även noggrannare i belöningspositionen. Lite lugnare belöningar om vi skulle fortsätta passet. Så fick slutbelöningen för bra jobb från henne vara att vi busade och skojade med bollen. Och av någon konstig anledning har jag för mig att jag kommit fram till detta förut?

Qaxi verkade inte bli så ledsen över att rätta in sig i ledet. Snarare var hon mer lugn och harmonisk i fotogåendet. Och när vi kom hem och jag satt och värmde mig i soffan hoppa hon upp och luta hela sig mot mig med huvudet mot mitt bröst… Underbara vovve!
!love!


Så här såg det ut när vi gick till jobbet i morse 🙂

Idag bara snöar det. Inte riktigt lika kallt som det varit. Håller sig runt -6 grader. Men det får gärna sluta blåsa så in i norden! Hoppas dom plogar planen på jobbparkeringen så Qaxi och jag kan köra ett nytt litet pass ikväll.