Top

I helgen blev det spår!

Var ca en månad sen vi var ute och spårade sist! I går hade vi en helt fri dag. Så då passade vi på 🙂 Denna gången la jag ett spår åt Qaxi själv. Blev ca 1 km långt. Snitslade inget förutom vid spetsen av en spetsvinkel. Jag är ju helt hopplöst kass på att veta vart jag gått… så jag måste helt förlita mig på Qaxi. Vilket är bra!


Så här såg spåret ut. Ungefär! Blir ju inte exakt, men nästan! Lite roligt att kolla efteråt hur man gått 🙂 Som ni ser gjorde jag även en återgång i mitt eget spår… men den löste hon utan problem.


Gick en sväng med hundarna innan. När vi kommer tillbaka till bilen skyndar sig Qaxi dit och ställer sig och väntar på mig. Ta fram grejerna!! Nu!!! 🙂

Oj vad het hon var. Vi har ju bara pillat på lite lydnad veckan som gått. Så tror hon var övertagggad och glad att vi skulle göra något ordentligt 😉 I vanliga fall tycker jag hon har en bra spårtempo. Men igår fick jag typ springa efter henne 😉 Lena som var med och “gick” bakom klagade på att hon borde tagit bättre skor till detta joggingpass! Hehe! En bit efter andra apporten lyckades jag tappa spårlinan 😐 Qaxi försvann. Hm, och jag som aldrig vet vart jag gått hade ingen aning om vart vi var… Vi vandra lite försiktigt framåt. Försökte lyssna om jag hörde henne. Helt plötsligt kommer hon farande med en snusdosa (apport) i munnen! Haha, jag har ju liggmarkering på henne. Men hon tänkte väl att kommer inte matte till mig så… Efter det höll jag hårt i linan 😉 Vägen löste hon fint, stundvis spårar hon riktigt bra. Förutom att hon gärna vill att spåret ska ut i skogen igen, så hon letar gärna utgångar. Har börjat lagt längre bitar av spåret på vägar så hon ska komma på att det inte bara går rakt, snett eller en bit över väg. La även en apport på vägen som hon hittade. En skruv 🙂 Efter att jag lagt spår till både Qaxi och Yaga såg jag ett par komma gående. Så vi hade även fått förledningsspår.


Qaxi nöjd efter spåret! Med apporter 🙂 Skogspinnar, snusdosa, skinnbit och skruv.

Men jag måste verkligen köpa en ny spårlina. Jag blir tokig på den jag har. Snor den runt ett träd eller vad som helst låser den sig verkligen. Grymt osmidig att ha att göra med. Och är mest ett trassel :/ Frågan är bara vad man ska ha istället…