Top

Det närmar sig… och mörkersök!

Nu närmar sig delprov 2 med stormsteg. 18 november är det dags. Så nu kan vi inte göra mer än att träna på. Lite synd att jag ändrade träningssätt så sent. Känns som att vi “förlorat” många månader med träning… men vi kämpar på. Och hon gör framsteg. Men den tidigare träningen sätter ju självklart sina spår. Viktigast är att figgarna beter sig exakt som jag vill. Men ibland kan jag inte låta bli att tänka på hur det skulle sätt ut idag om man kört så som jag kör nu från början…

Men oj vad jag lärt mig mycket den här tiden! Om hundträning! Och Qaxi har växt som hund många gånger om! Men jag har även lärt mig mycket mera. Gått en HLR utbildning. Lärt mig orientera. Och ikväll ska jag till Strömsholm för att lära mig hur man förbygger skador på hund m.m. och om hundsjukvård. Så oavsett hur det går på delprov 2 är jag många erfarenheter rikare! Men hoppet om att klara oss är det sista som överger en 😉


Här om kvällen tränade vi räddningssök hemma vid jobbet. Eftersom det blir mörkt fort blev det mörkersök 🙂 Qaxi var duktig och tyckte det var helkul!

Efter det blev det ett lydnadspass. Vi började med platsliggning, Yaga och Qaxi låg som små ljus 🙂 Sen körde jag fotgående, framförgående. Och sen plocka jag fram apporten och la den på gräsmattan. Huh, jobbigt sa Qaxi. Men tillslut gick det hyffsat och jag kunde köra både ställande, läggande, inkallning och fotgående trots den där prylen som ligger och stör 😉 Sen lite apportträning, som över lag var riktigt fin! Fick påminna henne någon gång om att ta den försiktigt!! 😉 Tur hon vet vad försiktigt betyder.

Annars är det väldigt mycket just nu hela tiden. Puh. Husfunderingar är en sak som står på agendan. Vi funderar just nu på för och nackdelar. Ska åka och titta på ett hus i morgon och ev. ett på måndag. Men viktigast är nog att det känns rätt i hjärtat 🙂 Vi får se. Fullt upp mest hela tiden. Ikväll är det ju Strömsholm som sagt. Och i morgon är det Teater och trerättersmiddag på Lerbäcks Teater som gäller. Varför ta det lugnt för? 😉


För övrigt funderar jag på att byta ut dom flesta blommor i hemmet till orkidéer. Har en orkidé och den blommar som sjutton. Den verkar trivas med den inte allt för ofta vattningen. Har en förmåga att glömma bort mina blommor i ett par veckor… 😛