Top

Tappade bilnycklarna!!

Igår kväll skulle jag åka iväg till lite olika ställen och ta lite naturfoton åt jobbet. Vid ett ställe, fullt av höstlöv vid en sjö parkerade jag och gick iväg och tog lite kort. Sen när jag skulle tillbaka till bilen för att byta objektiv insåg jag att jag inte hade någon bilnyckel? Dom låg dock bakom bilen där jag lagt ner dom i jackfickan. Trodde helt enkelt att jag missat fickan så den glidit ner på marken. Nå väl, jag byter objektiv och tar med hundarna den här gången och går iväg och knäpper lite fler kort. Går sedan tillbaka och åt ett annat håll och tar lite till. Ja, som man brukar göra när man fotograferar 😉 Går lite hit och dit för att få bra vinklar.

Åter till bilen upptäcker jag att jag inte har några nycklar i fickan denna gången heller? Men vad är det här… märker då ett stort hål i ena hörnet :/ Spanar lite runt bilen, men ingen bilnyckel… Den kan ligga i princip vart som helst där jag rört mig. Bravo… så där i solnedgången började jag leta efter bilnyckeln. Så åt Qaxi att leta… hon far iväg och markerar något på marken 30-40 m bort. Och visst var det bilnyckeln 😎 Duktiga Qaxi! Tur man har en bra sökhund i sådana här lägen 🙂


Qaxi med dom upphittade bilnycklarna i kvällssolen 🙂 Min duktiga hundunge!

Dags för ett lydnadspass innan det blir mörkt… 🙂 Tränade fritt följ, inkallningar, framförgående, kryp och apportering. I Fotgåendet har jag tagit fram klickern igen. Det är lite spännande. Har inte använt klicker på bra länge, så här om dagen skulle jag prova. Går fot… och klickar… och hunden exploderar! Haha, det var den känslan hon hade på ett klick 😉 Nu får hon inte belöning för varje klick, utan istället för var tredje-fjärde. Så igår när jag körde explodera hon inte, men hon tog i ännu mer i fotgåendet 🙂 Blev bara några godbitar och mys. Mer behövs inte. Bollen får hon kanske var tredje-fjärde fotpass 😉 Hon vill så mycket ändå. För mycket ibland?

Inkallningarna kör vi ganska mycket. Men det är mest för att träna ingången. Känns som hon har börjat bli lite tryggare i den. Krypet gick bra! Förutom att jag upptäckte att hon går på mina benrörelser. Nänä, så får man inte göra. Så när vi stod stilla trampa jag på stället. Man får bara krypa på mitt kommando 😉

Sen blev det apportträning som det blir en hel del av just nu, eftersom hon måste byta tanke. Kan se hur ögonen rullar på henne när jag stoppar ner handen i fickan. Förväntan är såklart bollen. Men det som kommer upp är kopplet. Och vi går en sväng med apportbocken och myser lite 😉 En ingång tugga hon inte alls på. Så jag kör vidare på detta. Så får jag se vad det blir av det.