Top

Regn, regn och räddning!

Optimistisk som jag brukar vara inför vädret klädde jag mig väl inte så värst bra för lördagens räddningsträning 😕 Dessutom har jag inget bra regnställ. Har tänkt köpa det länge! Men det kommer ju bara till tanke… får bli XXL när jag fått lön!!! Blev en långdag i lördags. Räddningskursen från Sthlm var på besök och träna med oss. Så vi hade två stationer. Ett ruinsök och ett stort koppelsök med en instruktör på varje. Uppdelade i grupper började vår grupp att figga i ruinerna 🙂


Rastar av hundarna en sväng.

Sen var det dags för koppelsök. Där ska man ju lägga upp en taktik och förklara den, och sen söka av området på bästa sätt. Förklarade min taktik och körde sedan igång. Tog en stund innan vi hittade första figgen. Tur jag litade på Qaxi och knallade på. När hon väl får vittring märks det ganska så tydligt 🙂 Sen låg figge nummer två väldigt nära, men den tog hon med. Sen sökte vi av resten av området, sen var vi klara med det! Fick beröm över bra taktik och att jag gick på ett bra sätt och läste min hund bra. Det var väldigt skönt att höra då jag tyckt det är lite klurigt med taktik 🙂 Väldigt roligt att söka när man inte har en aning om vart figgarna ligger 🙂

Lunchtajm. Usch vad blöt jag var vid det här laget. Blöt in på bara skinnet. Hua.


Satt i bilen större delen av lunchen och försökte få upp värmen och bli liiiiite torrare!

Så var det dags för ruinsöket. Glad att Qaxi kommer igång bra och markerar när hon väl hittar en figurant! Bra då det bara varit nya figgar för henne idag 🙂 Dock har vi ett litet problem. Hon går igång så på min instruktör. 😐 Tror att det är från en vild kamplek med henne vid ruinerna för ett bra tag sedan. Det är det enda jag kan komma på. Så vi får helt enkelt försöka ha vår instruktör med som störning så ofta som möjligt 😉

När alla begav sig iväg stannade Carina och jag kvar och körde varsitt skick till i ruinerna 🙂 Superbra! Sen åkte jag hemåt. Var väldigt skönt med en lååång varm dusch! Sen blev det soffan resten av kvällen. Husse var gullig och lagade mat!


Rådjursfilé, rotfrukter, smörstekta kantareller och en god sås 🙂