Top

Qaxi hänger med!

Helgen gick fort. För fort. Märkte knappt den extra timmen man fick? Förutom att det nog var guld värt då jag skulle åka 6.15 hemifrån söndag morgon :O För övrigt tycker jag vi borde behålla sommartid. Eller dra fram klockan en timme istället! Har hellre ljust så länge som möjligt på dagen. Det är nog det värsta med vintern. Mörkret!!! Förutom kylan såklart 😉


Fredagskväll lyxa vi till det med god plockmat, gott vin (till mig 😛 ), film och pannacotta i efterrätt. Gott! 🙂

I lördags fick jag sova iaf. För första gången på evigheter. Kvart över tio vaknade jag. Helt av mig självt! Det var så skönt och välbehövligt. Jag är ju en hemskt morgontrött människa. Så till slut behöver jag den där sovmorgonen så jag inte ska bli helt knäpp 🙄 Lördagen rulla på fort. Tack och lov bytte husse till vinterdäck på min bil! Kändes bra på söndagsmorgonen när jag packat in hundarna i bilen och det var -7 grader ute. Burrr! För vi skulle upp till Fagersta. Lite mer än 2 timmars bilväg. Men det gick bra.

I Fagersta tränade vi räddning såklart. Kallt var det. Träningen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Tur jag har en bra hund. Som litar på mig till 100% även om jag klantade till det :/ Skulle häva upp henne på en höjd högre än mig själv. Och Qaxi har en förmåga att skjuta ifrån med framtassarna allt vad hon har när hon känner plattformen mot tassarna. Dålig kombo 😉 Så det blev lite virrvarrigt och jag höll tillslut krampaktigt tag om min lilla hund. Med hjälp kunde vi hissa upp henne iaf. Men som sagt. Efter söket var det bäst att göra det en gång till. Den här gången gick det mycket bättre. Qaxi var lika cool och tillitsfull i lyftet som vanligt. Skönt 🙂 Kände mig inte helt tillfreds efter sista sökpasset heller. Blev lite tokigt med figgar och sådant. Instruktioner är A och O. Så nästa gång ska jag vara tydligare helt enkelt! Tanken var att det skulle va enkelt och lustfyllt. Men men. Sanna (räddningskurs kamrat) ryckte ut och så gjorde vi ett bra sista pass för Qaxi 🙂 Så får jag hoppas hon har det med sig mest i minnet. Tack! Guld värt med sådana träningskompisar!

Vi avsluta dagen med att bära våra hundar i sele 🙂 Qaxi är jätte duktig!
Roligt att konka runt med hunden på ryggen 😀


Qaxi hänger med 😉