Top

IPO-R Miljöprov och orientering!

Oj vilken helg! Började med att gå upp hutlöst tidigt för att åka upp till Örebro och hjälpa till/titta på Delprov 2. Kommer ihåg hur lost jag var på Delprov 1 och kände att jag absolut ville ha ett Delprov 2 i ryggen innan vi själva ska göra det. Det var mycket intressant att se! Men det blev en lång och blöt dag. Regnskurarna kom med jämna mellanrum… Tror klockan var runt halv 7 när vi var klara. Blöt och med huvudvärk åkte jag till Örebro BK för att köra igenom miljöbanan innan det blev för mörkt.

På söndag skulle vi ju göra prov själva (IPO-R Miljöprov). Det enda orosmomentet var dirigering till bord, som jag nog nämnt några gånger innan i bloggen 😉 Men på lördagskvällen gjorde hon för första gången ett bra skick till konen, och sen sprang hon till bordet rakt ut, utan tvekan! Oj, vad glad jag blev av det 😉 Så lite har börjat lossna! Men hon är inte redo egentligen för att köra hela momentet. Vi skulle nog behöva nöta på en månad till för det… Och av någon konstig anledning har hon haft väldigt svårt att springa mot det bord som är närmast klubbstugan (när vi har tränat har det varit åt vänster)? Men men, nu kunde vi inte träna så mycket mer på det. Provet närmade sig med stormsteg!

Tidigt på söndag med. Tog faktiskt en liten kort cykeltur med Qaxi på morgonen. Hon måste blåsa ur sig lite innan man kan paketera ihop henne och gå ut på lydnadsplanen 😉 Vi fick gå ner på banan även på söndag morgon. Så jag gick ut och körde igenom hindren. Hon var duktig! Bordmomentet skicka jag henne bara till konen sedan rakt ut (vilket hon gjorde jätte fint) så fick hon belöning för det.

Start nummer 10 fick vi. Så skulle dröja en stund innan det var vår tur. Försökte värma upp så bra som möjligt. Hade ute henne en del så hon fick vara med och bara vara. Qaxi är en sådana hund som man inte bara kan ta ur bilen och gå ner på plan och tro att det ska vara klockrent 😉

Så var det vår tur. Qaxi var med. Gick ok in på plan. Och var sedan med på noterna. Ett litet förväntansgnäll innan första hindret. Som hon förövrigt utförde klockrent! Så var det vidare till stegen. Även den klockren! Stannande fint på sista steget 🙂 Skötte sig jättefint mellan, innan och efter hindren! Dags för tunneln. Den gjorde hon lika fint som övriga 😉 Hon är så duktig min tjej!

Orosmomentets tur 😉 Jag var iof inte så orolig. Jag visste att vi inte skulle fixa det klockrent. Mitt mål var att få henne till alla bord så vi iaf fick betyg! Borden var spegelvända från hur vi tränat där innan. Vi fick ordningen vänster, höger, rakt ut. Sprang ut fint till konen. Sprang ut fint till vänster (duuuuktiga Qaxi) Men sen var det de där bordet som ligger mot klubbstugan. Det ville hon INTE till. Hon ville hellre rakt ut. Försökte stoppa henne, men tänkte att hon får springa till det yttersta så får jag försöka få ut henne till det högra sedan, så där bröt vi ordningen på borden. Men Qaxi ville inte springa till det högra bordet för det 😉 Fick kämpa en bra stund! Och tillslut med tvekan sprang hon ut och hoppa upp på det sista bordet. Pust! Kallade in henne, men någon ipo ingång blev det då inte 😉

Sista momentet är lyft. Man lyfter upp hunden på ett bord, sen bär man hunden till en bärare som går iväg och sätter ner hunden, som ska bli kvar där 😉 Sen kallas in. Qaxi var så duktig på detta med. Förutom att hon blev lite överväldigad av att springa tillbaka till matte, så även där fanns inte en tanke på ipo ingång 😉 För övrigt har jag bara tränat den i vanliga inkallningsövningar. Kanske ska utvidga den träningen 🙂

Mycket nöjd med vårt första “lydnadsprov”! Qaxi var som en ängel och gjorde sitt bästa! Borden kan vi bara skylla på matte 🙂 Även missarna med ingångarna 😉 Med det i ryggen var det dags för ett till prov, fast bara för mig. Orientera! 1 mil blev det i skogen! Puh! Men det gick bra och jag blev godkänt 🙂 Dags att få tillbaka protokollen för miljöprovet. Man måste ha 35 poäng för att bli godkänd (70%).


Duktiga Qaxi!! !love!

Så nu var det gjort! Ett steg närmare räddningshund 😀 Dags att börja ladda rejält för vårat Delprov 2. I mitten av november är det dags…