Top

Föreläsning för Tobias Gustavsson.

Igår kväll åkte Lena och jag upp till Örebro för att gå på en föreläsning för Tobias Gustavsson (SWDI) om Lek! Har ju varit på två föreläsningar innan för honom och även läst boken Spårhunden och lukterna. Mycket vettig person med mycket vettigt att säga 🙂 Man får alltid mersmak och vill ut och träna genast 😉 Fick några “aha upplevelser” speciellt om “byteshandel”. Och när jag tänker efter går uppletet sååå mycket bättre när jag slutat belöna med boll och istället höjer värdet på grejen hon hittat. Oj så glad och stolt hon blir då 😉 Ska ta med det i vår spår och lydnadsapportträning! Och se vad som händer 🙂

Ska även utforska vår lek ihop lite mer. Den är ju ändå en viktig detalj i vår relation, och den måste vara så bra som möjligt!

Han pratade även en del om stress och om aktivitetsnivåer. Men det hade jag ganska bra koll på sedan tidigare.

Varje aktivitet har sin aktivitetsnivå! Och självklart är det vår uppgift att få sin hund i rätt aktivitetsnivå för det den ska göra.


Gladaste schäfern tycker att vi kan göra något kul på promenaden 😉

Ikväll vankas det räddningsträning! Ser fram mot det! Hoppas kunna köra ett koppelsök! Annars är fokuset just nu på att markera dolda och höga figgar.