Top

Räddning i Västerås och lugn söndag!

I lördags åkte Qaxi och jag till Västerås för räddningsträning. Två olika och bra områden fick vi tillgång till! Fick till många bra saker som Qaxi måste träna på, så det var kanon!


Första stället var ett brandövningsområde! Så vi fick äntligen till mörkerträning!!! Även en djup figge bland massa högar med lastpallar! Inga problem för Qaxi att gå på dom 🙂 Fick även till mörker i ett gammalt tåg. Hit åker vi gärna igen 🙂

Nästa ställe blev det ytsök på. Vi hade även hundarna uppbundna. Qaxi var tyst och lugn. Känns bra. Går ingen onödig energi på att sitta och pipa, skälla och stressa upp. Vill ju inte att min hund ska jobba i stress. Vill att hon ska jobba lugnt och metodiskt från början så hon inte blåser ur sig allt på första skicket och blir helt slut sedan. Men tycker hon har ett behagligt tempo hela tiden. Här passade jag på att träna lite tomsök. Blir inte mycket sådant ju. Så hon fick jobba på ett bra tag innan jag skicka henne åt rätt håll för att få vittring på figgen 🙂 Sista omgången ville jag bara ha en enkel dold som hon fixa riktigt fint! Så blev det bollen och lycklig Qaxi. Kändes som ett bra avslut på dagen. Sent hem blev vi. Så det var väldigt skönt att inse att vi hade en helt fri söndag att se fram mot!!!

Blev en riktig sovmorgon! Kommer inte ihåg när jag hade det sist… Inget jäktande alls på morgonen. Vi åt frukost i lugn och ro. Sen åkte vi upp till IKEA. Var tvungen att inhandla två grindar. Löptik och hanhund funkar sådär ihop 😉 Hem, montera grindar. Sen tog vi hundarna och åkte ut i skogen för en promenad. Inte för att jag var i bästa skick för en längre skogstur. Snuvig och dan :shake: Men men. Var ändå skönt ute i skogen.


Qaxi njööööt av att ränna omkring i skogen 🙂


Smilla njöt lika mycket hon 🙂


Qaxi är snäll och väntar in matte 😉


Var skönt att komma ut och gå på grusvägen sista biten 😛


Lyckades få jakthunden på ett kort iaf 😉


Finast i världen !love!


Snygg oxå 😉 Måste se till att ta nya uppställningsbilder på henne. Hon är i perfekt kondition för det!

Var skönt att avluta söndagen med goda raggmunkar med lingon och sidfläsk till middag! Gott gott!
Sen soffmys framför en bra film. Då är livet härligt! !love!