Top

Lydnadstävling med Smilla :)

I morse vid 6 ringde klockan. Inte helt lätt att ta sig upp när man inte känner sig så värst pigg. Har en dunderförkylning som har satt sig på öronen och gör riktigt ont 🙁 Tjock i huvudet, snuvig och hes. Suck. Men, det var bara att häva sig upp och ta en riktigt varm dusch. Inte var det lätt att få upp Smilla heller 😉 Hon är en riktig sjusovare. Jag fick gå upp och peta på henne 😉

Det var en bit att köra då vi skulle till Karlskoga BHK. Helt själv åkte jag med Qaxi och Smilla 😉 Men det kändes ok. Tävlingen har mest varit för mig för att jag vill ha tävlingserfarenhet. Men såklart vill jag ju ta ett LPI med Prillan oxå 😉

Väl på plats ska dom ha utställning precis bredvid lydnadsplan. Var bara ett plastband emellan. Himla bra tänkte jag. Med en Smilla som är lite störningskänslig. Vi fick start nummer 7. Vi var 8 startar i 1:an och dom var snälla och delade platsen på två. Vi la i andra gruppen. Smilla fick ju ligga där en annan hund legat precis innan. Och hon är ju lite sådär lagom (väldigt mycket) känslig för dofter. Något vi såklart måste träna lite på. Så hon låg och tyckte det var lite besvärande med doften under henne och sniffa en del. Men hon låg kvar iaf!

Sen var det ju lugnt en stund. Satte in Smilla i bilen. Inser att förkylningen blir värre och värre och jag tappar rösten helt :O Fick köpa en snickers och coca cola för att försöka få tillbaka rösten lite gran vilket lyckades till viss del 😉 Tog med Prillan ner till lydnadsplan och kollar på ekipaget innan oss innan vi går in. Börjar med tandvisning vilket hon fick 10 poäng på. Satt duktigt kvar vid sidan!

Sen var det bara att köra! Linförighet, sen blev det jobbigt, för nu la rösten av igen! Fick harkla en hel del och väsa fram ett ligg på läggande under gång. Efter hopp över hinder kunde jag släppa Smilla för en sekund med blicken för att hinna se helhetsbetyget. Vilket var på 10 poäng! Kändes riktigt bra och Smilla hade verkligen gjort sitt bästa genom hela tävlingen! Annars hade jag ingen aning om betygen. Är så koncentrerad på hunden genom hela tävlingen så har inte tid att kolla betyg 🙂

Vi fick vackert vänta till prisutdelningen. Och vi fick vänta längst. För Smilla och jag slår till och vinner minsann 😉

Platsliggning: 9 = 36 nosar
Tandvisning: 10 = 10
Linförighet: 9,5 = 38 aningen långsam sättande
Läggande: 10 = 20
Inkallning: 9,5 = 19 avslut
Ställande: 10 = 30
Apportering: 9 = 9 dk
Hopp över hinder: 10 = 20
Helhetsintryck: 10 = 10

192 p 1:a pris 1:a placering

Oj vilken duktig Smilla 😀


Smilla lite lagom trött hemma i lugnet igen 😉

Ett 1:a pris kvar till LPI 😀