Top

Fina ord och röntgen.

Igår åkte jag på morgonen upp till Örebro. Först åkte vi till Örebro BK för att träna lite miljöbana med Qaxi. Hon var riktigt het 🙄

Men med tanke på hur lite vi tränat dirigering tyckte jag hon skötte sig hyfsat 🙂 Det mesta handla om att hon var faktiskt tvungen att springa till konen först. Och att MATTE väljer bord att springa till 😉 Inte helt lätt för en schäfer uppe i det blå 😀


Underbart morgonväder för ett träningspass! Helt ensamma var vi.

Sen bar det av till Annalysen för röntgen av Qaxis armbågar. Vi fick sitta lääänge i väntrummet. En skötare som gick förbi sa spontant “Oj vilken duktig hund som sitter där!”. Kan bara hålla med. Hon skötte sig exemplariskt i väntrummet trots att vi fick vänta i 30-45 min. Ibland reste hon sig för att sträcka på sig. Och en gång tassa hon fram till en dörr mitt emot och slog upp den med nosen. Tur det inte var någon som var där inne då 😉 Tror hon hade börjat tröttna på att vänta vid det laget 😀 Men sen återgick hon till att snällt vänta… min lilla gulliga hund.

Äntligen var det vår tur. Qaxi blev lite undersökt då dom ger lugnande innan röntgen. Djurskötaren kommer in med en fet spruta! Usch, jag som ogillar sprutor så. Hon börja med att förvarna mig att många hundar tycker att den svider och känns obehaglig. Veterinären stack in sprutan i låret på Qaxi. Qaxi stod bara lugnt och fint som att hon inte kände något alls. Djurskötaren tyckte det var en tapper liten hund jag hade. Det var så gulligt sagt tycker jag. Hon är faktiskt en tapper liten hund !love!

Gick ganska fort för Qaxi att bli trött. Jag sa åt henne att lägga sig på filten. Hon la sig ner och somnade nästa omgående. Själv tycker jag det är så obehagligt 🙁 Jag känner med handen så att hjärtat slår och växlar med att ha handen framför näsan så jag kan känna att hon andas.

Så var det dags för röntgen. Fick hjälpa till så gott jag kunde. Båda armbågarna skulle röntgas. Gick ganska så fort. Sen bar vi ner Qaxi på golvet så hon kunde vakna i lugn och ro. Hon fick en spruta för att vakna. Veterinären bädda in henne i filten och sa att det kunde ta en liten stund.

Till slut vakna hon till. Och efter en liten stund reste hon sig. Vinglig och trött. Men följde med dit jag gick. Vi gick ut och betalade. Hon som tog betalt önskade mig lycka till med resultatet och hoppades att det skulle gå bra.
Hon tyckte Qaxi verkade vara en så snäll och godmodig hund! Och det är hon ju! !love!

Eftersom Qaxi skulle va trött och ha svårt att hålla temperaturen under dagen så bestämde jag mig för att jobba hemifrån. Underbart jobb jag har där man kan göra så 🙂 Qaxi sov i soffan så gott som hela dagen. Var väldigt loj och lite vinglig i kroppen. Hon tyckte nog det var skönt att vakna upp i morse och inse att kroppen var som vanligt igen 😉 Oj vad hon busa på morgonpromenaden till jobbet.

Ikväll vankas det äntligen träning igen 🙂