Top

Oj vad jag har lärt mig mycket!

25 juli åkte jag, Lena och Erika ner till Göteborg för kombinerad minisemester och Lydnadshelg för Jörgen Thynell. Vi hade ett riktigt toppenväder! Vi började med minisemester 🙂 Njöt av det varma vädret och hundarna njöt nog lika mycket dom 🙂


Åt mat på Restaurang Tjörnbron, Yaga poserar på parkeringen 🙂


Vi hittade en sjö där vi kunde bada med hundarna! Matte badade för första och enda gången i år? 😉

Vi bodde på Kungälv BK! Vi hade det toppen där 🙂 Stora planer för lydnadsträning och upplet 🙂 Och massa gamla skrymslen och vrån för lite räddningssök 😉 Men även en lite “trädgård” där vi kunde äta mat i det fina vädret. Grilla och njuta av värmen! 🙂


Fina Prillan är med och vallar rutan så vi kan köra upplet 🙂

Väntar på sin tur i skuggan medans Curry kör 🙂


Qaxi väntar ivrigt på sitt “utåt!” 😉

På fredagen åkte Erika hemåt. Lena och jag åkte senare på dagen till föreläsningen för Jörgen Thynell. Toppen att börja en kurshelg med föreläsning! Jag har ju läst boken och fått lite inputs av Victoria som varit nere och tränat för honom en gång. Så vi har börjat lite smått att köra efter hans tänk. Men den här helgen gav verkligen allt som fattades! Allt föll på plats och jag svävade på små moln hem från gbg på söndagen. Det här känns sååå bra för mig och Qaxi!!!

Jag tog upp skallmarkeringar framförallt! Väldigt intressant då Jörgen jobbar med narkotikasökshundar. Vilket nästan är samma sak, fast Qaxi söker efter människor istället 😉 Har inte känts helt hundra när vi tränat räddning. Iaf inte om jag ser på min målbild och vart vi är på väg. Så det ska bli mycket intressant att se vad det kan bli av detta när vi ändrar på lite grejer. Av det lilla jag sätt i förändringen som blivit hittills är jag mer än glad!!! Nu vill vi träna räddning, räddning och mer räddning 😀

Jörgen ville börja med att se lite av vårt fotogående… så då fick vi bjuda på det 😉 Sååååå fin bild tagen av Nanna!!! Tack 🙂

Så kollade vi lite och jobbade med apporteringen 🙂 Har fått lära mig att Qaxi är en gripare? Eller vad det var… Jag förstår innebörden vilket kommer underlätta för oss i vår apporteringsträning 😉


En liten smekning på pannan kan behövas 😉 Fina Qaxi! Och tack Nanna för ännu en mysig bild 🙂

Och så till huvudmomentet. Skallmarkeringar! Tack och lov att Lena filma med min iPhone! Har kollat på filmerna hundra gånger minst 😉 Och dom är superbra när man vill lära andra att va figurant.


Qaxi skalla fint på Jörgen 😉 Nanna fotograf även här 🙂 Vi körde även lite dolda figgar, så jag fick med mig hur jag kan jobba med detta i räddningssöket 😀