Top

Jag kan se förbättringarna :)

Eftersom jag svidat om helt i räddningsträningen och nästan tränar tvärt mot hur vi tränat innan, så ser jag förändringar till det bättre! Vilket säger mig att vi är på helt rätt spår 😀

När jag tänker efter så tränar vi nu, som Qaxi har velat träna hela tiden! Hennes beteenden har varit exakt som vi nu tränar! Glad att jag gick kursen för Jörgen som kunde upplysa mig om mycket när man tränar hund 🙂


Glad att Qaxi alltid tar sig fram i miljön, även när hon kommer till ställen som är lite läskiga, så kämpar hon sig alltid fram !love!

Nu har vi kört igång träningen av dolda figgar på allvar. Har ju inte riktigt varit där ännu eftersom vi inte haft markeringen. Men nu skäller hon fint på öppna figgar, så nu är det hög tid att lägga in dom dolda! Dock tror jag det är viktigt att även köra öppna, speciellt på Qaxi. Eftersom hon “lärs om”. Hon måste bli 110% säker på att figgarna låter hennes boll/leksak vara när hon fått den! Därför behövs mängdträning.

Förutom att hon har blivit bättre på att skälla på öppna efter att jag ändrat träningssätt har hon blivit mycket coolare. Ingen stress här inte. Och hon har mycket lättare att släppa en figge för att söka efter nästa (vilket har varit ett stort problem för oss innan) det känns så bra!!!

Vägen till vår målbild känns så upplyst nu 🙂

I helgen åker vi ner till Skara för att kolla på Bruks & IPO SM, kul kul! Vi bokade stugan för ca ett år sedan, så det har varit planerat länge! 🙂 Förhoppningsvis kanske man hittar något ställe lördagskväll där vi kan köra lite sök om vi har tur 😉

Ikväll ska husse få figga har jag bestämt! 😉 !love!

Förresten har jag anmält Smilla till en lydnadsklass 1! Det ska bli roligt! Jag behöver få tävlingsvana! Och Smilla behöver sitt LP1 😉 Så det är mitt mål med collien i höst.