Top

Godkända delprov 1!

Vilken bra hund jag har!!! I lördags var det dags att göra delprov 1. Jag var inte så farligt nervös trots allt. Jag kunde ju iaf stå upp 😉 Tyckte Qaxi skötte sig så bra med tanke på vilken nivå hon är på just nu! Det var en svårare delprov 1 bana (miljön) med 3 figgar. Och ett område jag inte fick gå in i, man fick bara skicka in hunden. Och kalla in den om den markerat figge.

Vi har aldrig tränat markering eller hittad figge över huvud taget utan belöning. Så hon blev lite sänkt av att först markera figge i koppelsök, hon gjorde det jätte fint! Skalla figge i mörker. Skalla figge i miljö, skalla figge i miljön där jag inte fick gå in, blivit tillbaka kallad. Ingen belöning på någon, förutom från mattes håll. Men vad är röst och klapp mot kamp och lek? 😉 Hon hittar sista figgen, men har svårt att lokalisera den, så hon kommer inte till skall på den. Annars tror jag faktiskt hon hade skällt på den med! Hon vill veta exakt vart dom är innan hon börjar skälla. Vilket är bra, då kan jag visa lättare vart figgen ligger 😉 Men den sista var svår. Och om matte hade haft lite mer erfarenhet hade jag ju kunnat hjälpt henne genom att gå en sväng och gå tillbaka till samma plats men från ett annat håll exempelvis. Men hon var jätte duktig och leta och leta och leta, för hon hade figuranten i näsan.

Så nu måste vi fortsätta träna extra mycket på skallmarkeringarna. Körde ju igång dom för bara ca en månad sedan… Bli bättre på att lokalisera gömda figgar, mängdträning 😉 Träna extra mycket på dirigering, hon vill ju helst vara nääääära sin kära matte 😉 Men hon blir bättre och bättre på att jobba ut från mig! Och jobba upp en känsla i henne att gå igång på utebliven belöning, att kämpa ännu mer på nästa figge! För då kanske…!


Alla kryss har hamnat i God och Utmärkt som dom ska. Dom fetmarkerade 😉 Och man ser i kryssen som sagt vad vi har att jobba på! Så det ser ut som jag trodde.
Sen måste ju matte jobba på att lära sig att vara en bra räddningshundförare! Men precis som Qaxi så lär jag mig med under kursens gång!